Koh Phi Phi er veldig fantastisk og kan drepe deg

Koh Phi Phi er veldig fantastisk og kan drepe deg

eventyrlystne Kate inneholder tilknyttede lenker. Hvis du kjøper gjennom disse koblingene, vil jeg tjene en provisjon uten ekstra kostnad for deg. Takk!

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

Koh Phi Phi, en øy utenfor Thailands Andaman -kysten, er mest kjent for å være innstillingen for Leonardo DiCaprio -filmen The Beach. De fleste kommer til Phi Phi -øyene og forventer et uberørt øyparadis.

Dessverre blir de vanligvis møtt med en frekk oppvåkning ved ankomst.

Koh Phi Phi er ikke paradis.

Ikke misforstå – øya er vakker. Utsøkt vakker. Men det har vært så overdreven og presset til randen at det er ekstremt vanskelig å glede seg over som destinasjon.

Overstørisme har påvirket mange destinasjoner. Dessverre har overutvikling ødelagt Phi Phi -øyene.

Dette innlegget ble oppdatert i desember 2019 med nøyaktig priser og informasjon.

Innholdsfortegnelse

Koh Phi Phi
Maya Bay stengte
Er Koh Phi Phi trygg?
Er Koh Phi Phi verdt det?
Koh Lanta er bedre enn Koh Phi Phi
Andre alternativer til Koh Phi Phi
Hvor du kan bo i Koh Phi Phibest Luxury Hotel Koh Phi Phi: Zeavola Resort
Beste mellomklasse Hotel Koh Phi Phi: PP Princess Resort
Beste budsjetthotell Koh Phi Phi: PanManee Hotel
Beste vandrerhjem Koh Phi Phi: Dormsin Hostel

Hvordan komme til Koh Phi Phigetting til Koh Phi Phi med båt
Komme til Koh Phi Phi med fly
Komme til Koh Phi Phi med buss eller tog

Bør du dra til Koh Phi Phi?

Reis til Phi Phi Island, så får du glede av klart turkis vann som dette.
Koh Phi Phi

Koh Phi Phi er en av de mest kjente øyene utenfor Andaman -kysten av Thailand (vestkysten). Phi Phi -øyene består av to øyer: Koh Phi Phi Don og Koh Phi Phi Leh.

“Phi Phi” uttales “Pee Pee.” (Som er ironisk, ettersom det stressede avløpssystemet betyr at øya vanligvis lukter Koh Poo Poo.)

Koh Phi Phi Don er den eneste bebodde øya, og det er hjemmet til alle innkvartering og fasiliteter på Phi Phi -øyene. Hvis du overnatter på Koh Phi Phi, bor du på Koh Phi Phi Don. Det er en kjøretøyfri øy og noen hotellarbeidere flytter bagasje ved å dra vogner bak dem og rope: “Pip pip!” Når de går nedover gaten.

Koh Phi Phi Leh er en ubebodd øy i sør, hjem til den berømte Maya Bay, og det har vært stengt for å reparere skader siden 2018 (og vil kanskje forbli slik gjennom 2021). Mer om det nedenfor.

Koh Phi Phi ble enormt skadet i tsunamien i 2004, der omtrent 4000 mennesker på øya mistet livet. Omtrent 70% av øyas infrastruktur ble ødelagt. Ser vi på formen på øya, der mesteparten av utviklingen foregår på en smal isthmus, er det ingen overraskelse.

Når jeg ser tilbake, hadde dette vært på tide å gjenoppbygge Koh Phi Phi på en bærekraftig måte.

Dessverre skjedde det ikke.

Koh Phi Phi ble bygd opp enda verre enn før. (Og jeg kan forstå hvorfor – når du har mistet alt, inkludert levebrødet ditt og muligens dine kjære, vil du gjøre alt som trengs for å overleve.)

Maya Bay stengte

Maya Bay på Koh Phi Phi Leh er der stranden ble skutt. Hvis du har sett filmen, vet du at Maya Bay er nesten usigelig nydelig.

Men det var slik Maya Bay så ut da jeg gikk for noen år siden. I dag er Maya Bay skitten og kryper med turister – opptil 5000 per dag (!!).

Ikke akkurat uberørt. og mye av den omkringliggende koraller ble ødelagt som et resultat.

Heldigvis gikk den thailandske regjeringen inn og stengte øya i 2018. Den var opprinnelig ment å vare til slutten av 2018, men nå kan den være stengt til 2021.

Men denne nedleggelsen er bra! Den thailandske regjeringen har plantet 10.000 korallanlegg i området rundt. Mens klimaendringer fortsatt er en trussel mot korallens overlevelse, er dette et skritt i riktig retning.

Kom til Phi Phi -øyene hvis du er her for å feste!
Er Koh Phi Phi trygg?

Så trygt som Thailand kan være, noe som generelt er ganske trygt, så lenge du ikke drikker for mye og holder øye med eiendelene dine. Utover det kan Koh Phi Phi være et ganske farlig sted:

Farlig for lommeboken din. Av alle stedene jeg besøkte i Thailand, var Phi Phi den dyreste langt. Den billigste losji er omtrent 1000 baht ($ 33) for en 18-sengs sovesal. Og jeg måtte betale 10 baht for å bruke et knebøy toalett. (De burde ha betalt meg!)

Farlig for føttene dine. Mens vi besøkte Maya Bay på Koh Phi Phi Leh, der stranden ble filmet, klatret vi på noen steiner-og mine skofrie venner drepte nesten føttene på nållignende overflater. Det som sjokkerte meg var at det var turer som ledet turister, mange av dem eldre og dårlig forberedte, over disse glatte, skarpe steinene mens de holdt på tau for støtte.

Farlig for nesen din. Kloakkbehandlingen er ikke den største, delvis på grunn av det overveldende volumet av besøkende. Forvent ganske mange rare lukter.

Farlig for leveren din. Festscenen her er sinnssyk og det virker som om overalt tilbyr 2-for-1-bøtter. Jeg trodde jeg var hardt i Ao Nang -nullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *