Solo kvinnelige reiser i Mellom -Amerika – er det trygt?

Solo kvinnelige reiser i Mellom -Amerika – er det trygt?

eventyrlystne Kate inkluderer tilknyttede lenker. Hvis du kjøper med disse koblingene, vil jeg gjøre en kompensasjon uten ekstra kostnad for deg. Takk!

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

Er det risikofritt for en dame å reise alene i Mellom-Amerika? Absolutt. Med den beste forskningsstudien så vel som forberedelse, kan praktisk talt alle destinasjoner i verden reiste trygt av kvinner på egen hånd.

Mellom -Amerika har så mye å tilby – så vel som det er så mye tryggere enn mange mennesker tror.

Det nærmeste jeg noen gang har vært å ha en “Eat, Be, Love” -tur var da jeg dro til Mellom -Amerika i flere måneder. Jeg hadde hatt det vanskelig med en av de verste tidene i livet mitt, så vel som det som fikk meg til å fortelle meg selv: “Du kommer til å overleve, du kommer til å komme deg ut, så vel som da du” Re kommer til å tilbringe vintersesongen med å backpacking med Mellom -Amerika alene. ”

Jeg trodde alltid at jeg var mye mer av en Asia så vel som Europa -personen, men Mellom -Amerika endret det. Jeg likte den musikken sprengte fra alle retninger. Jeg likte nøyaktig hvor enkelt det var å forstå lokalbefolkningen, så vel som nøyaktig hvor varme og vennlige de var. Jeg svømte i det turkise karibiske vannet rundt Caye Caulker samt Bit Corn Island. Jeg vandret opp en vulkan i Nicaragua i tillegg til å skled all metoden ned i en oransje jumpsuit. Jeg fikk så mange mye mer gode venner enn jeg våget å håpe på.

Mellom -Amerika var utmerket for meg som solo -reisende. Jeg vil at det også skal være utmerket for deg.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor reise solo til Mellom -Amerika?
Er Mellom-Amerika flott for første gangs solo kvinnelige reisende? Mellomamerikanske turer for solo reisende

Er Mellom -Amerika flott for erfarne solo kvinnelige reisende?
Er Mellom -Amerika trygt?
Gate trakassering i Mellom -Amerika
Reise så vel som sikkerhetsforslag til Mellom -Amerika
Hvordan komme seg rundt Mellom -Amerika
Beste opplevelser for en solotur i Mellom -Amerika
Solo kvinnelig reise i Belize
Solo kvinnelig reise i Guatemala
Solo kvinnelig reise i El Salvador
Solo kvinnelige reiser i Honduras
Solo kvinnelig reise i Nicaragua
Solo kvinnelig reise i Costa Rica
Solo kvinnelig reise i Panama
Hva med Mexico?
Reiseforsikringsdekning for Mellom -Amerika
Mellom -Amerika venter på deg!

Hvorfor reise solo til Mellom -Amerika?

Mellom -Amerika er et fantastisk reisemål for forskjellige typer reisende. Men hva gjør det spesielt flott for solo reisende?

Mellom -Amerika har en utmerket backpacker -scene. Hvis du vil tilfredsstille folk mens du er på reisene dine, vil du tilfredsstille så mange mennesker i Mellom -Amerika. Til i dag har jeg holdt vennskap med mennesker jeg fornøyd mens jeg ser på solnedgangen på en brygge i Ometepe, Nicaragua; mens han henger i vandrerhjembassenget i El Tunco, El Salvador; mens du seiler nedover kysten av Belize i tre dager; I tillegg til å drikke på en bar i San Pedro, Guatemala!

Mellom -Amerika er utmerket for å være aktiv i tillegg til å oppdage nye ferdigheter. Hvis du ønsker å ende opp med å være en lisensiert dykkerdykker, er Utila samt Roatán i Honduras hus til vakre korallrev samt fremragende dykkerskoler. Hvis du ønsker å oppdage å surfe, er Stillehavskysten full av surfeleirer, spesielt i Costa Rica så vel som Nicaragua. Hvis smaken din har mye mer mot dans, kan du ta salsatimer i byer rundt om i regionen. I tillegg til at du tenker på trekking, er Mellom -Amerika full av vulkaner å klatre, regnskoger å utforske, i tillegg til turvirksomhet som tar deg dit.

Mellom -Amerika er egnet for å oppdage spansk. Den aller beste metoden for å oppdage spansk er med fordypning mens du bor sammen med en husholdning – i tillegg til å reise solo kan eliminere deg av fristelsen til å snakke engelsk med en følgesvenn. Noen få av de aller beste fordypningsprogrammene er i Quetzaltenango (også forstått som Xela) i Guatemala. Hvis det er så godt intenst, kan du ta mye mer avviklede klasser, samt bo på din egen innkvartering også.

Mellom -Amerika har vakre suvenirer. Du kan ta med deg en koffert full av Mayan- eller Kuna -tekstiler alene. Hvis du søker etter lærprodukter, smykker eller kunstverk, har Mellom -Amerika så mye å tilby.

Mellom -Amerika er billig. Belize så vel som Costa Rica har en tendens til å være de mest kostbare landene mens Guatemala så vel som Nicaragua har en tendens til å være den billigste. Som alltid har byer, strender, øyer, så vel som turismehotspotter en tendens til å være mye mer kostbare enn små byer så vel som landlige områder.

Og hvis du flyr fra USA eller Canada, kan det være rimelig å komme dit også. I motsetning til de rimelige landene i Sørøst -Asia, hvis du skal til fra USA, kan du få en ekstremt rimelig flytur. Ekstremt ofte de rimeligste (men ofte upraktiske tidsbestemte) flyreiser er på Spirit Airlines.

Mellom -Amerika er full av Constant gleder. Fra de strålende malte fjærkrebusene til pulserende salsaklubber, fra deiligheten av pupasas til spenningen ved sandboarding ned en vulkan, fra sjarmen til maya -tekstiler til skimmerne av en glitrende belizisk hule, vil Mellom -Amerika glede deg igjen også også Som igjen.

Er Mellom-Amerika flott for førstegangs kvinnelige reisende?

Jeg tror ett sentralamerikansk land er egnet for førstegangs kvinnelige reisende: Costa Rica. Costa Rica har den mest etablerte reiselivsscenen i alle sentralamerikanske land. Costa Rica henvender seg til første gangs backpackere i tillegg til resort reisende som bare vil ligge på stranden.

I Costa Rica kan du oppdage femstjerners hoteller så vel som herberger, surfeleirer samt øko-hytter. Det har hva som helst så godt som de er ekstremt brukt til å håndtere nybegynner turister.

Et annet valg er Belize. Belize er enkel å navigere, har high-end resorts, så vel som engelsk er språket, så i noen elementer gjør det et enkelt valg. Imidlertid er gaten trakassering i Belize ustanselig, spesielt på øyene.

Jeg ville ikke sendt en første gangs solo kvinnelig reisende til Belize med mindre hun allerede var erfaren med å avverge trakassering av gaten (dvs. noen som bor i en enorm by ville gjort mye mye bedre enn noen som bare har bodd i små byer).

Når det gjelder de andre landene i Mellom-Amerika, tror jeg ikke at de er egnet for førstegangs kvinnelige reisende. Jeg kan gjøre et unntak for noen som snakker spansk og allerede har omfattende erfaring med å reise i Latin -Amerika med andre mennesker.

Mellomamerikanske turer for solo reisende

Hvis du vil reise til Mellom-Amerika så godt du aldri har reist solo før, foreslår jeg at du ser på en gruppetur, hvor som helst du vil, eller en gruppetreat, treningsorientert eller ikke.

G Adventures, en turvirksomhet jeg anbefaler, gir en rekke gruppeturer til Mellom -Amerika. Her er noen av turene deres:

Costa Rica Experience – 16 dager rundt Costa Rica.
Klassisk Belize så vel som Tikal – 9 dager i Belize samt Guatemala.
Backroads of Mellom -Amerika – 18 dager i Guatemala, Honduras, El Salvador samt Costa Rica.
Panama Experience – 14 dager i Panama så vel som Costa Rica.
Se alle deres Mellom -Amerika -turer her.

Er Mellom -Amerika flott for erfarne solo kvinnelige reisende?

Absolutt! Mellom -Amerika er et fantastisk reisemål for erfarne solo kvinnelige reisende. Jeg var 30 år gammel og reist til 50+ land før jeg dukket opp i Mellom -Amerika, så vel som jeg oppdaget det vakkert kalibrert til reisekompetansen min.

Når du er en erfaren solo -reisende, er sansene dine mye mer fint innstilt på hva som skjer rundt deg. Dette er spesielt praktisk i en region der små straffekrenkelser ikke er uvanlig. Hvis du er opplevd, vil du (forhåpentligvis) ikke forlate passet ditt under puten eller gå rundt i en by med en vidåpen veske.

En ting jeg likte var at backpacking -scenen var så annerledes enn Sørøst -Asia. Folk som reiser i Mellom -Amerika har en tendens til å være eldre (sent i tjueårene så vel som oppe), mye mer erfarne, så vel som nordamerikanere er langt mye mer utbredt. Av denne grunn var jeg takknemlig for at jeg hadde tilbrakt tjueårene mine på å backpakke Sørøst -Asia så vel som Europa, så vel som hadde holdt på i Mellom -Amerika frem til jeg var i trettiårene.

Og hvis du er dårlig av backpacking -løypa, kan du raskt gå av den. Noen nye destinasjoner inkluderer Rio Dulce -regionen i Guatemala, Miskito -hemmelighetene i Nicaragua, så vel som den karibiske kystlinjen i Honduras.

LES MER:

Backpacking Sørøst -Asia mot Mellom -Amerika

Er Mellom -Amerika trygt?

Mellom -Amerika har ikke den aller beste troverdigheten når det gjelder kriminalitet. Det er en viss virkelighet for dette. Det er deler av Mellom -Amerika som har voldt vold – men opplevelsen av en reisende er ekstremt forskjellig fra en regional som vokste opp i et fattig samfunn under gjengkontroll.

Mange som reiser til Mellom -Amerika er opptatt av våpenvåpen, spesielt i byer som San Pedro Sula, Honduras, samt San Salvador, El Salvador. Den samme virkeligheten holder hvor som helst i verden: Mange våpenvåpen er gjengorientert så vel som konsentrert i områder der ingen tilregnelig reisende noen gang ville gå. Turister er ikke målet.

For å være ærlig, er ikke Mellom -Amerikas store byer det som gjør regionen spesiell. En god del reisende graver stemningen til mindre, mye mer turismedrevne byer som Antigua, Guatemala, samt León, Nicaragua, men mange styrer fjerner de store byene som Tegucigalpa, Belize City, samt Managua. Det er ett unntak: Panama City er en stor by som er trygg, morsom, så vel som har en nydelig gammel by, så vel som gode tilbud på attraksjoner for turister.

Mens våpenvåpen er sjelden, er en langt mye mer fornuftig fare for reisende i Mellom -Amerika småkriminalitet. Ran er vanlig, wheDet er på veien eller i innkvarteringen din, så vel som du burde være mye mer samvittighetsfull enn du ville vært i ditt hus.

For å beskytte mot småkriminalitet, foreslår jeg at du låser opp verdisakene dine i en bærbar risikofri i overnatting, bruk en videokamerapose eller dagpose som låser, samt å holde verdisakene dine på deg i transitt. Se reisen så vel som sikkerhetsforslag for mye mer informasjon om nøyaktig hvordan du kan holde deg trygg.

Den andre store hensynet for kvinner som reiser i Mellom -Amerika er utbredelsen av gate trakassering. Se delen av trakassering for mye mer informasjon om nøyaktig hvordan du kan tilby med den.

Husk at det store flertallet av reisende til Mellom -Amerika reiser trygt så vel som uten hendelser. I tillegg er det store flertallet av sentralamerikanere varme, imøtekommende, så vel som vil bøye seg bakover for å hjelpe deg.

Likevel har jeg forstått ekstremt erfarne reisende som har blitt ranet i Mellom -Amerika. Det viktigste er å få reiseforsikringsdekning (jeg bruker i tillegg til å foreslå verdens nomader for turer til Mellom -Amerika), da de vil hjelpe deg i din behovstid.

Gate trakassering i Mellom -Amerika

Gaten trakassering er en del av livet. Hvis du er en kvinne, forstår du det allerede. Gate trakassering skjer over hele verden, men det er spesielt utbredt så vel som ustanselig i Latin -Amerika, der Machismo hersker.

På mine reiser i hele Mellom -Amerika oppdaget jeg trakassering av gate å være mange typiske i byer. Personlig oppdaget jeg at trakassering av gate er det absolutt verste i Nicaragua, spesielt i byene Granada så vel som León, så vel som ikke heller som dårlig, men likevel en stor ulempe i San Juan Del Sur. Det var også betydelig i Antigua, Guatemala, spesielt om natten.

Det er så inngrodd i kulturen. Her er et eksempel: I Granada spilte en gruppe unge gutter rundt syv år fotball og mistet ballen. Jeg tok tak i sfæren i tillegg til at den ga den tilbake til dem. Umiddelbart begynte de unge guttene å synge, “Vakker! Vakker! Vakker!” på engelsk. Det er det de har oppdaget fra å se menn. Hvis du ser en kvinne, må du behandle henne som en sexartikkel først.

I Belize, spesielt på Caye Caulker, var trakassering av gaten litt annerledes, men likevel ustanselig – fyren ville ofte begynne en typisk samtale, og deretter komme inn på: “Har du noen gang vært sammen med en svart fyr før?” I tillegg til at du ler, reagerte du likevel.

For å forhindre det verste av gaten trakassering, ville jeg ikke gå alene om natten – noen gang – i byer som León, Granada, samt Antigua. Flere ganger i Granada ville jeg ta en taxi på en fireblokk-tur i stedet for å gå hus alene. Virker det for forsiktig? Ja. så godt som jeg ikke angret en gang.

Å kle seg som en regional dame gjorde en betydelig forskjell. I Mellom -Amerika så vel som mye av Latin -Amerika har kvinner en tendens til å bruke lange bukser, selv når det kokes varmt ute, selv om de ikke dekker så mye på toppen. Mange tilfeldig kledde kvinner har en tendens til å bruke jeans, en lagringstank, samt flip-flops. Da jeg brukte denim eller en lang kjole, ville jeg ikke nesten like mye trakassering som da jeg brukte en knelengde kjole.

I noen byer valgte jeg gjestehus som hadde en restaurant, så jeg slipper å gå ut om natten. Dette var spesielt praktisk i León siden faktisk i det øyeblikket jeg gikk utenfor gjestehuset mitt om natten, ville fyr på gaten skrike på meg. (Dette skjedde ikke på dagtid.)

Dette var på et ganske turistisk gatehus til en rekke gjestehus så vel som herberger. Å ha en restaurant på stedet ga meg valget om å unngå trakassering.

Imidlertid er det ett sted i Mellom -Amerika der trakassering i gaten praktisk talt ikke eksisterer: Lake Atitlán i Guatemala. Dette er siden befolkningen som bor rundt Lake Atitlán er Mayan. Det er forbudt for mayaer å ha forbindelser med ikke-mayere, så vel som de tar dette ekstremt alvorlig, slik at du ikke ser noen form for seksuell trakassering på gatene.

Utover det oppdaget jeg at det var betydelig mindre trakassering i gaten i mindre, mye mer landlige destinasjoner. (“Betydelig mindre” innebærer ikke “ikke -eksisterende” – trakassering av gate kan oppstå hvor som helst.)

Jeg opplevde ingen trakassering i gaten på den landlige øya Ometepe, Nicaragua, eller i den lille byen Monteverde, Costa Rica, eller til og med i strandområdet El Tunco, El Salvador.

Reise så vel som sikkerhetsforslag til Mellom -Amerika

Det meste av å være risikofritt i Mellom-Amerika kommer ned til å bruke typisk sans. Ikke bli beruset, følg med på eiendelene dine, vær forsiktig med hvem du stoler på.

Dobbeltsjekk passstempene dine når du drar inn i landet, spesielt hvis du har vært i Mellom-Amerika en stund. I noen tilfeller vil innvandring gi deg færre dager i landet enn du er tildelt. Dette skjedde for meg i Guatemala: Jeg fikk tildelt 13 da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *