12 retter du trenger å spise i Napoli som ikke er pizza

12 retter du trenger å spise i Napoli som ikke er pizza

House of the Pizza, Napoli i vårt synspunkt har nådd høydepunktet for spisested. Imidlertid har denne enestående delen av Italia mye mer spiselige triks opp ermet enn den utmerkede Alfonse – berømte matmagiker i sørvest.* Inspiser ut den aller beste maten å spise i Napoli, Italia.

*Alle referanser som er gjort her for tryllekunstnere er rent fiktive, som et resultat av enhver form for likhet med faktiske tryllekunstnere, levende eller døde er rent tilfeldig. Med andre ord, jeg gjorde Alfonse opp.

Vi hadde hensikt å dra til Napoli i tillegg til å spise vår egen (stadig økende) kroppsvekt i pizza. Imidlertid tok den populære ostete flatbrøden, som det viste seg, opprettet for dronning Margherita i 1889 litt av baksetet i spisene våre.

Her er mange retter du trenger å spise i Napoli som ikke er pizza. Du vil oppdage dem hvor som helst i Napoli så vel som Amalfikysten, så vel som om du ikke kan oppdage dem, spør på en restaurant. De vil enten slå måltidet opp for deg eller peke deg på et sted som kan.

12 retter du trenger å spise i Napoli som ikke er pizza

1. Spaghetti Alle Vongole

Sannsynligvis en av de enkleste rettene du finner, men min godhet er det deilig. Pastaen er alltid frisk så vel som al dente, de små muslingene er fantastiske så vel som delikate, så vel som olivenolje, pepper så vel som fin revet parmesan totalt denne nydelige retten.

Spaghetti Alle Vongole serveres over hele Italia i disse dager, men akkurat som den allestedsnærværende pizzaen, startet dette måltidet livet her i sør.

Dette var fra Beach Club Gavitella i Praiano.

2. Mozzarella i Carozza

I hovedsak stekte mozzarella -smørbrød, blir disse munnvannende morellene ofte brukt som aperitivi eller så vel som enter.

Vi oppdaget aller første om Mozzarella i Carozza fra Sydney-baserte italienske kokk Giovanni Pilu sammen med et par andre deilige aperitivi-retter du kan sjekke ut her.

På det mye rustikke er en mozzarella i Carozza to brødstykker med en skive mozzarella samt ofte en ansjosfilet inni. Hele dette er stekt for å produsere en smeltende, sprø snacks. Nydelig!

3. Risotto Alla Pescatora

En annen pan-italiensk klassiker, risotto Alla Pescatora-‘Fisherman’s Risotto’-er nesten absolutt et måltid som kom fra sørkysten. Sjømaten rundt Napoli er utrolig, så en nydelig smørete safranrisotto med calamari, blåskjell, vongole, fisk så vel som i sannhet enhver type type sjømat blandet med den er guddommelig.

4. Panzarotti

Selv om vi uttalte at denne oppføringen ikke ville omfatte pizza, trodde vi at Panzerotti ikke bare fortjener en omtale, men at den på samme måte ikke virkelig er pizza. Selv om du kan oppdage det på menyer som ‘Pizza Fritta’ eller ‘Fried Pizza’.

Det er litt som en liten Calzone – ofte med røykfylt skinke så vel som ost, men den er stekt i stedet for bakt. Basen puffer opp så vel som går sprø på utsiden, så vel som fyllingsmeltene så vel som kombineres. Yum!

Disse var fra Annarè Trattoria i Napoli.

5. Gnocchi Alla Sorrentina

Gnocchi er en av mine favoritt italienske retter, men kjøkkenene i Napoli har på en eller annen måte klart å gjøre dette potetets ‘dumpling’ måltid enda bedre.

Tradisjonelt er gnocchi laget med kokt, knust potet som deretter blir elt med mel så vel som egg i en deig, så vel som deretter kokt igjen.

‘Alla sorrentina’ biten er der kokken deretter baker gnocchi i en rik tomatsaus med mozzarellaost for å produsere en enestående Al forno hybrid av standardretten. Det er så tilfredsstillende. Vi hadde dette i den vakre Ristorante Cerasè i Vico Equense.

6. Crocchè di Patate

Vi var ekstremt sjokkerte over nøyaktig hvor fremtredende den ydmyke poteten er i Sør -Italia. I Puglia i øst bruker de potet i så mange flere retter enn italienerne lenger nord gjør. I Napoli har de til og med sin egen metode for å lage pommes frites, så vel som de er utrolige.

I stedet for å skjære potetene i chips, moser napolitanene spudsene i tillegg til å blande urter, ost, brødsmuler og ofte kjøtt i mos, og stek deretter blandingen i ‘chips’. Nøyaktig hvordan disse menneskene forblir så slanke forblir en hemmelighet for meg.

7. Parmigiana di melanzane

Parmigiana di Melanzane er et absolutt tradisjonelt italiensk måltid som ganske mye hver by, by, landsby så vel som Nonna i Italia gir et forsikringskrav til. Forskningsstudien vår antyder imidlertid at dette måltidet stammer fra Campania -regionen.

Dette utsøkte, rike, fløyelsaktige måltidet med sakte tilberedt aubergine, ost så vel som tomat er så deilig når du har smakt det, det vil være på tankene dine resten av livet. Det er så bra.

Vi spiste dette spesifikke måltidet på Ristorante Cerasè i Vico Equense.

8. Spaghetti alla puttanesca

Selv om vi ikke oppdaget den rene versjonen av denne retten, som tradisjonelt var et bondemåltid med knuste tomaterbasilGavitella Praiano tok Spaghetti Alla Puttanesca til ett nivå til.

Denne spaghetti alla puttanesca kom med sverdfisk samt tunfisk, i tillegg til at sausen var rikere enn standardmåltidet også. Tilsetningen av fennikel, svarte oliven samt et snev av chili virkelig turbo lader smakene på tallerkenen.

9. Sfogliatelle

Disse delikate skallformede kaker er spesielle for Campania så vel som Napoli. Flaky, lys så vel som deilig, disse kaker ser ut som en hummerhale, som på samme måte er det du kanskje hører dem kalt. ‘Sfogliatelle’ indikerer imidlertid ‘tynne, små lag eller blader’ som er mye mer i henhold til den filo-lignende tekstur samt sminke av denne snacks.

Dette er ikke det mest sofistikerte av ting å spise, men det smuldrer sammen, så vel som går hvor som helst (som er en indikasjon på at det er en flott sfogliatelle). Du kan også se disse kakene fulle av krem, bare for å legge til rikdommen.

Du vil oppdage dette italienske konditoriet hvor som helst i Napoli så vel som Amalfikysten. Kafeer tilbyr dem, restauranter, butikker og spesielt matfestivaler. Vi oppdaget dette fornøyde eksemplet på Festa Vico – en ekstraordinær matfestival i den lille byen Vico Equense oppover veien fra Sorrento.

10. Rum Baba

En annen tradisjonell som vi ikke var klar over var fra Napoli, Rum Baba er egentlig en brioche -kake som er gjennomvåt i rom. En flott Rum Baba vil være nesten saftig så vel som tett med smør så vel som rom.

Hvis Rum Baba er godt laget og frisk, må den ose av smørete rom så vel som nesten høst fra hverandre i hånden når du biter i den. Du må velge rom Baba veldig nøye – hvis de ser tørre ut, ikke få dem.

11. sitron caprese torta

Ærlig talt, ville du ikke bestille denne sitronkaken hvis du så den på en meny eller hvis du valgte en kake fra en skjerm. Det ser pent ut, men nøyaktig samme tid som ikke er spesielt spesielt.

Men du forstår hva, det er utrolig. Rik så vel som lemony med en nydelig mandelsmak i bakgrunnen. På en eller annen måte lys så vel som delikat, uansett hvor tett og tilfredsstillende på nøyaktig samme tid. Hold øye med denne triste skatten.

Vi måtte selges dette av servitøren på Beach Club Gavitella i Praiano. Vi hadde ikke tenkt å ha noen form for dessert med lunsj, men vi la tomme tallerkener bak!

12. Fylte croissanter så vel som kringlepuffer

En ting vi har lært fra turen til Napoli, er at disse gutta liker å fylle krem ​​i tillegg til å sylte inn i allerede deilig mat.

Akkurat som sfogliatelle, som du kan oppdage enten vanlig eller kremfylt, vil du også se syltetøyfylte croissanter, sjokoladebrikke-kringle-ruller samt fantastiske fruktfylte pastrypuffer (Fagottini) som disse på kafeer over hele byen som vel som hele Amalfikysten.

Vi har gode tilbud med historier å dele med deg fra vår tid i Napoli så vel som Amalfikysten. For eksempel:

Hvordan komme til Pompeii fra Amalfikysten

Den beste dagen i Capri

Og ikke klarer ikke å huske å inspisere biblioteket med artikler om vårt favorittmål Italia her.

Har du en favoritt matoppdagelse fra Napoli? Hvor har du vært som får deg til å sikle hver gang du tror på den turen? Fortell oss i kommentarene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *