10 Beste kambodsjanske konvensjonelle retter [Beste lokale mat i Kambodsja]

10 Beste kambodsjanske konvensjonelle retter [Beste lokale mat i Kambodsja]

Når du reiser til Sørøst -Asia, burde du vite at mat er det første du ikke bør glemme. Og det inkluderer å prøve den beste lokale maten i Kambodsja.

Kambodsja ligger på Indokina -halvøya, og er et land som er populært blant det historiske stedet kalt Angkor Wat. Dette nettstedet ble til og med lagt til på det kambodsjanske flagget og gjorde det til det eneste historiske stedet som ble brukt i et flagg. Det er hvor glade kambodsjanere er med sitt historiske sted.

Foto av George Bakos på Unsplash
Foruten det velkjente stedet, har Kambodsja også forskjellige autentiske retter som ikke er mindre kjent sammenlignet med nabolandene i Sørøst-Asia. Med lokasjonselementet og relikvien av fransk kolonialisme for hundrevis av år siden, ble kambodsjanske retter rikere på smak. Her har vi en liste består av 10 beste lokale mat i Kambodsja som du må prøve når du bor i dette fantastiske landet.

Andre artikler du kan lese:

Hvordan instruere engelsk i Kambodsja – Opplev moroa med å undervise!

7 ting å gjøre i Phnom Penh, Kambodsja

Kambodsja -reiseguide – 25 dagers turer du kan gjøre i Kambodsja

Guide til Kambodsja- Koh Rong, Sihanoukville & Siem Reap

Liste over de beste herbergerne i Kambodsja

Innholdsfortegnelse

1. Khmer rød karri
2. Ang dTray Meuk
3. Bok L’ Hong
4. Bai Sach Chrouk
5. Fisk amok
6. Nom Banh Chok
7. Lok Lak
8. Peppekrabbe
9. nom plae ai
10. Fruktshake

1. Khmer rød karri

Curry har så mange typer, og hvert land har sin egen karri -signatur. I Kambodsja kan du finne Khmer Red Curry som er mindre krydret enn utseendet. Khmer Red Curry er en tykk rød suppe laget av kokosmelk, og den røde fargen kom ikke fra chiliene, men fra en pasta laget av gurkemeie, galangal og sitrongress. Den tilberedes deretter sammen med kjøtt som storfekjøtt, kylling eller fisk og grønnsaker som aubergine, bønner og poteter.

Hvis vanlig karri spises med ris, gleder kambodsjansk karri seg sammen med brød. Denne praksisen er en relikvie fra fransk kolonialisme i Kambodsja for år siden. Et av de beste stedene som serverte Khmer Red Curry er Khmer Kitchen Restaurant eller Malis kambodsjanske restauranter.

2. Ang dTray Meuk

For deg som er sjømatelskere, kan du tilfredsstille smaksløkene dine i Kambodsja med sjømat. En av de mest populære sjømatrettene er angray meuk. Det er en hel blekksprut som er gjennomvåt i kalkekstrakt eller fiskesaus og er grillet i trekull. For å glede deg over denne retten, kan du bruke kambodsjansk spesiell saus som ikke er for krydret.

Kystbyer som Sihanoukville er det beste stedet å servere denne retten. Dette er en populær gatemat du ikke bør gå glipp av mens du er i Kambodsja.

3. Bok L’ Hong

Thailand har som Tam, Laos har Tam Mak Hoon, og Kambodsja har Bok L’ Hong (Read Bok Lahong). Disse tre rettene er i hovedsak like fordi det er en salat laget av rå papaya. Men krydderne for å krydre retten er det som gjør det annerledes.

Kambodsjansk Bok Lahong bruker basilikum, erter, peanøtter, tomater, bittesmå krabbe, saltet fisk og chilier som en blanding på den strimlede papayaen. Disse ingrediensene er krydret med kalkekstrakt, fiskesaus og prahok.

4. Bai Sach Chrouk

Frokost er en av dagens mest essensielle måltider. Bai Sach Chrouk er en kambodsjansk favorittfrokostmeny, og du kan også prøve denne tradisjonen. Du kan få denne retten enkelt fordi gatestall-leverandører til avanserte restauranter har Bai Sach Chrouk på menypannen. Street Stall i Siem Reap Downtown har en rimelig pris på under 1 USD.

Denne retten er vanligvis laget av skiver svinekjøtt smurt i soyasausen. Kjøttet krydret deretter med hakket hvitløk og grillet på trekullet. Denne prosessen gir en søt smak. Kambodsjanere serverer den vanligvis sammen med ris og agurk. I noen tilfeller serverte det også med kyllingbestand og drysset stekt sjalottløk.

5. Fisk amok

Fish Amok er en annen kambodsjansk mange populære rett og har et utseende som ser ut som en pudding med en velsmakende smak. I noen tilfeller kan du smake på en bitter smak fordi den inkluderer Slok Gor, kambodsjansk autentisk krydder. Denne retten består av karri med rike og kremete strukturer og krydret med ingefær, sitrongress, gurkemeie og kokosmelk. Denne blandingen deretter pakket inn i bananblader før den dampende til den har en velsmakende aroma.

6. Nom Banh Chok

Nom Banh Chok er Kambodsjas mange populære nudlerett. Lokalbefolkningen gleder deg vanligvis over det som frokost, og du kan finne selgeren tidlig på morgenen rundt i gatene.

Denne retten er en tynn risnudel, servert med grønn fiskesaus og toppet med fersk bønnespirer, bananblomst, agurk og forskjellige grønnsaker. Hvis du noen gang kjente eller til og med smakte Pho fra Vietnam, har Nom Banh Chok et lignende utseende med seg. Ved en spesiell anledning som ekteskapelig og festival, erstattes den grønne fiskesausen med rød karrisaus.

7. Lok Lak

En av de beste lokale maten i Kambodsja er Lok Lak. Det er et stekt storfekjøtt som har mange varianter, avhengig av kokken og serveres sammen med friske grønnsakernull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *