5 Helt gratis eller rimelige ting å gjøre i Hualien

5 Helt gratis eller rimelige ting å gjøre i Hualien

Jeg burde innrømme. Den eneste grunnen til at jeg var i Hualien var marmorparadiset mot nord: Taroko Gorge. Hualien var inngangsporten til denne fantastiske nasjonalparken var det eneste jeg visste om byen før denne turen. Men Hualien var en så hyggelig overraskelse. Og det virker som om jeg ikke er den eneste som er betatt av det. Tallrike anser Hualien som en av de mest herlige byene i hele Taiwan.

Sandwiched av Stillehavet og den sentrale fjellkjeden, har Hualien fantastiske landskap. Den naturlige sjarmen er ubestridelig. Mye av tiden min i denne nydelige byen ble brukt bare på å feste øynene på enestående natur mens jeg ruslet – Hualien er en så gangbar by – og bare å ta inn så mye frisk luft jeg kunne. Til tross for sin bystatus, er den stille, ikke skremmende. Quirky dessertbutikker og kafeer bokfør blokkene. Små spisesteder flankerer de forblåste gatene. Den beste delen: kostnad. Hualiens lave levekostnader gjør det til et av de stedene jeg seriøst vil vurdere å flytte til for godt.

Hvis du noen gang befinner deg i denne fantastiske byen, er her noen ting du kan glede deg over gratis.

Hva er dekket i denne guiden?

Furuhage
Nanbin Park
Martyrs helligdom
Stone Art Avenue
Nattmarkeder
Flere forslag på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

Furuhage

Bli kultivert ved lengter hage!

Den lengde hagen ligger på toppen av byens høyeste punkt, noe som gir en fantastisk utsikt over Hualiens kyst. Å være her er som å være ute av byen. Det fremmer en veldig annen atmosfære, takket være de ruvende lengde trærne som stiger fra et lyst teppe av torv og dens koloniale historie.

Furuhage
Den lengre hagen ble bygget i 1943, og er det beste japanske militæranlegget i Taiwan. Fra byggingen til 1945 huset den japanske militære kontorer. “Dets utsiktspunkt gjør det til det beste stedet å kontrollere både luft- og havtrafikk i området,” forklarer Hualiens turiststed, “mens de fremdeles kamuflerer godt i skogen. Dette er grunnen til at det ble valgt som det japanske militærkontrollsenteret. ”

Da andre verdenskrig ble avsluttet, ble det et retrett og fritidshus for amerikanske soldater. I dag er det et kulturhus, som kan skilte med lokal kunst og håndverk.

Åpningstider: 09: 00-18: 00
Kontaktnummer: +886-3-8348777
Adresse: No.26, Shuiyuan St., Hualien City, Hualien County 970, Taiwan
Pris: TWD 50

Nanbin Park

Ta en slapp av spasertur rundt Nanbin Park.

Hualiens kystlinje er frynset med flere frodige parker. En av dem og sannsynligvis den mest populære er Nanbin Park. Overfor det mektige Stillehavet er dette 20 mål store grøntområdet prikket med statuer av marine dyr og foret med turgåing og sykkelstier. Lokalbefolkningen bruker i noen tilfeller området til å fly drager, noe jeg ønsket å gjøre under mitt besøk. Om natten kommer stedet enda mye mer levende når det forvandles til et nattmarked, der mat og taiwanske folkespill underholder både barn og barn.

Adresse: Haibin St., Hualien City, Taiwan (R.O.C)
Kontaktnummer: +886 38 322141
Priser: gratis

Martyrs helligdom

Nyt utsikten på Martyrs helligdom.

Hualien Martyrs ‘helligdom
Karenkō Shrine (花蓮港 神社) er en Shinto -struktur bygget 19. august 1915. Den pleide å nedfyre prins Yoshihisa og de tre Kami -gudene for dyrking (開拓 三 神): Sukunahikona no Mikoto (少彦 名命 名命 名命 名命 開拓 三 三 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神 神): Sukunahikona ingen大己 貴命), og (ōkunitama no Mikoto (大 国 魂命).

Etter andre verdenskrig ble Karenkō Shrine omgjort som en hyllest til noen av landets helter. Den ble revet i 1981 og på sin plass ble den nåværende strukturen reist.

Adresse: Shangzhi Rd., Hualien City, Hualien County 970, Taiwan
Åpningstider: 09: 00-17: 00
Kontaktnummer: +886-3-8227171
Priser: gratis

Stone Art Avenue

Sjekk ut steinkunst og etnisk dans på Stone Art Avenue!

Urfolk
Stone Art Avenue er mest kjent for, vel, steinkunst. Ligger i hjørnet av Boai Street og Chongqing Road, har den rundt 40 butikker som viser og selger steinkunstverk inkludert smykker, figurer og steingods. To av byens viktigste næringer er klinkekuler og sement. Det kan også være lurt å betale en utsjekking til Stone Art Cultural Museum, for en rask 101 om historien om steinkarving på denne siden av Taiwan.

I sentrum av stedet står en scene, der lokalbefolkningen utfører korte etniske danserutiner. Det er en fantastisk måte å lære om kulturen til de mange urfolks stammene i Taiwan. Showet er gratis.

Adresse: Nr. 326 Guangdong Street, Hualien City
Åpningstider: 14:00 – 22:30
Kontaktnummer: 03-8353730
Priser: gratis

Nattmarkeder

Gris ute på et nattmarked!

Taiwan blir sett på som Asias nattmarkedskapital. Hualien alene har mye mer enn sin andel. Lokale taiwanske favoritter er allestedsnærværende (vårruller, kistebrød og stinkende tofu), men byens koloniale fortid manifesterer seg i form av japanske retter (ramen, sushi, maki, japansk stekt ris). Vestlig innflytelse er også tydelig synlig; Valg av brede biff og pasta er også tilgjengelig. Min favoritt: Candy-belagte jordbær på en pinne.Ziqiang Night Market
Godteribelagte jordbær på en pinne
Yum!
Mange sushi -alternativer!

Hvor du kan bo: Hualien City Hotels

Flere forslag på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Martyrs ‘helligdom: Karenkō Shrine in Hualien, Taiwan

Taroko Gorge, Taiwan: 8 vakre reisende flekker å sjekke ut

Snapshot: Forankret slyngende ved Taroko Gorge, Taiwan

6 destinasjoner å sjekke ut i Taiwan annet enn Taipei

Eksempel på Taipei-reiseruter med budsjettanslag: 1-7 dager

Hualien Taiwan reiseguide med budsjettplan

Taroko Gorge Travel Guide: Busspass, turer, ting å gjøre

Eksempel Taipei-Hualien reiseruter: 3, 4, 5, 6, 7 dager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *