Puerto Princesa, Filippinene – Endelig en solskinn!

Puerto Princesa, Filippinene – Endelig en solskinn!

Vi fløy ut av Donsol tilbake til Manila så godt som vi var heldige når vi igjen. Mange flyvninger hadde blitt kansellert de siste dagene på grunn av været, men skyene ryddet dagen vi forlot (gå figur), så vel som vi fløy ut av Donsol under det eneste solskinnet vi hadde sett på 8 dager. Vi var til og med i stand til å se en stor vulkan som vakte over byen; Hvis det ikke hadde ryddet opp på vår siste dag, ville vi ikke engang forstått at den eksisterte.

Volcano over Donsol

Den korte visningen av solen ga oss nytt håp om stor værforhold for å glede oss over Filippinene, men de virkelig håp ble snart knust da vi landet i Manila. Nok en gang holdt regnet helt lenge til tilstrekkelig til at vi skulle få posene våre, og like etter inspeksjon inn på hotellet vårt kom vannet tilbake og oversvømmet alle gatene i Ermita -området i sentrum av Manila.

Regn i Manila
Biler kjørte med en fot med vann og etterlot våkner bak seg som du kan gå på ski på. Nok en gang måtte vi trekke oss tilbake til litt kafé der vi jobbet på nettstedet vårt, samt inspiserte værforholdsprognosen for vår neste destinasjon, Palawan Island. Til vår fortvilelse, viste hvert nettsted for værforhold nettverk vi inspiserte nøyaktig samme dystre resultat, regn så vel som tordenbyger i minst 10 dager rundt Filippinene.

☞ Se også: Topp 10 fineste Filippinstrender

På dette tidspunktet tenkte vi ærlig på å bestille en flytur ut av landet. Vi hadde allerede blitt fullstendig undertrykt i 8 dager av den hensynsløse værforholdet, så vel som bare ikke kunne se å leve med en 10 dager av denne soaking -eksistensen. For å gjøre vondt verre, hadde vi gitt tøyet vårt i Donsol så vel som siden de ikke har tørketrommel, klærne ble hengt utenfor under en markise i tillegg til å ha holdt seg fuktige i 5 dager og etterlot dem rang og mugg. Så vi sitter på denne kafeen (igjen) våt og lukter som mugg, ser på prognosen i en uke til i tillegg til en halv av det samme.

Vanligvis er værforholdet værforhold, så vel som den klarer seg når den på en stund, men denne storm -sommerstormen hadde ikke ryddet i mer enn en time eller to den siste uken, i tillegg til at det ikke viste noen indikasjoner på å rydde i fremtiden, så vi var på en lavere reise. Vi inspiserte flyreiser ut av landet, men de var like godt kostbare å bestille siste øyeblikk, så vi bestemte oss for å ta turen til Palawan så vel som håp på det beste.

Fly forlater Manila
Igjen var vi heldige som forlot Manila, værtilstanden ryddet i en halv time så vel som flyet vårt tok av etter planen, men landing i Palawan ble vi ønsket velkommen av den kjente støyen fra Thunder så vel som regn. Vi inspiserte inn på hotellet vårt i Puerto Princesa, finansieringen av Palawan, samt tappet regnet for å gå ut på middag. Vi spiste vår Chow King -kinesiske matmiddag, gjennomvåt til beinet, og luktet fortsatt som døde katter, i tillegg til at det bare var litt latter.

☞ Se også: Finest Palawan Resorts på Filippinene

Ingenting har gått heller rett på Filippinene, så vel som vi ikke forstår hvorfor, alt startet da vi innså at vi booket turen vår her i løpet av årets travleste årstid, påske, noe som krevde at vi skulle reservere fly så vel som mellomrom uker i forveien. Denne forhåndsbestillingen er metode ut av komfortsonen vår, samt endte opp med å utløse noen alvorlige problemer på vei. Å måtte avbryte bestillinger i tillegg til å bestille dem på nytt, savne noen viktige bussforsinkelser og tåle et visumforlengelsesfiasco som holdt oss i elendig Manila i 5 dager. Alt dette ble gjort under den konstante nedbøren av en filippinsk tyfon, vi hadde ikke noe delegert. Vi bestemte oss for at morgendagen skulle bli sol, vi ville rense noen av våre takke klær i tillegg til å prøve å begynne på nytt.

Immaculate Conception Cathedral

Så sikker nok, neste morgen var solfylt så vel som 35 grader, så varmt i sannhet at vi ble lokket til å mumle om den undertrykkende varmen, men vi holdt tankene inne, bare glade for at vi til slutt så litt solskinn på Filippinene. Vi gikk rundt i byen i tillegg til at vi sjekket ut noen få severdigheter, inkludert den store iMakulate Conception Cathedral, samt et ekstremt hektisk regionalt marked som solgte det fra grisehoder til souvenirer i tre. Vi slo opp den regionale dagligvarebutikken for noen utrolig godt prisede kaliforniske rødvin samt organiserte vår reise videre til Port Barton, en nydelig strandby på vestkysten av Palawan Island.

Klikk på en av de overholdende med bilder for å vise en rask lysbildefremvisning av alle bildene

ChEers til rimelige øl!

Avskåret grishode på markedet i Puerto Princesa
Kyllinghoder på markedet i Puerto Princesa

Fiskeselger på markedet i Puerto Princesa
Tornete sjøstjerner på markedet i Puerto Princesa

Veggies i markedet i Puerto Princesa
Noen fargede egg, lar deg forstå hva som er inne…. Kanskje foster.
Inne i den plettfrie unnfangelsen katedralen

På Manila flyplass
Gutt som leker i flomene til Manila
Liker det? Pin det! ?

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -partner i tillegg til at en tilknytning til noen andre forhandlere på samme måte. Dette betyr at vi lager provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår i tillegg til å kjøpe fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *