Hvordan er det egentlig å fly AirAsia?

Hvordan er det egentlig å fly AirAsia?

Budsjettflyselskaper åpner for mye flere destinasjoner for å kyndige, nysgjerrige reisende hele tiden. Men når du reiser med budsjettflyselskaper, er det avgjørende å vite hva du får til før du tråkker på flyet. Dette er hva vi fant Flying AirAsia for første gang.

Å reise bra handler like mye om å håndtere forventningene dine som det er å velge det ideelle stedet å dra. Enten du går full 5-stjerners eller ‘Adventure Minimalist’, vil litt research på forhånd spare deg fra sjokk og overraskelser som kan vri på en ferie på hodet.

Og det er akkurat slik du må behandle flyging i disse dager.

Med budsjettkutt, drivstoff- og flyplassavgift og et stadig mye mer konkurransedyktig marked endrer flyselskapene-til og med fullservice-servicenivået. Dette indikerer å vite hva du får ombord vil forme ferien og la deg forberede deg til dette stadiet ordentlig.

Hvordan er det egentlig å fly AirAsia?

For det første er det veldig avgjørende å huske at AirAsia er et flyselskap. Flying AirAsia vil ikke ha de samme klokkene og fløytene du får med fullservice flyselskaper. Noen bjeller og et par fløyter er imidlertid fremdeles tilgjengelige. Du må imidlertid betale ekstra for dem.

Det du får med den grunnleggende billetten din er sete og kabinbagasjegodtgjørelse. Det er ikke mye, men ingen av prisene på billetten! Derfra kan du legge til ekstrautstyr på basisprisen.

Akkurat som alle andre budsjettbærere, kan du betale for innsjekket bagasje. Du kan også velge å forhåndsbetale for ting som mat, gledepakken eller en pute og teppe. Det er rimeligere å betale for disse tingene før du fullfører bestillingen enn etter.

Alternativt kan du bare ta ting ombord med deg og spare pengene dine når du er på bakken på destinasjonen.

Ombordstjeneste

Tjenesten ombord er vennlig – mye vennligere enn vi forventet. Vi har hørt fra PALS at personalets effektivitet grenser til Brusque, men jeg tror det har vært noen alvorlige treningsøkter i AirAsia; Vi fikk oss til å føle oss veldig velkomne.

Imidlertid er det en uten frills-tjeneste uansett valg av seter, så hvis du vil ha snacks, ekstra drinker, et teppe eller pute, og du ikke har forhåndsbestilt dem, ta dem med deg.

Oppgradering

AirAsias bookingsystem er litt som en build-your-own pizza! Du starter med det grunnleggende “ost og tomat” sete og håndbagasjegodtgjørelse, og derfra kan du legge til hvilken som helst ‘topping’ du ønsker.

Jeg ble ganske sjokkert over hvor tilpassbar og fleksibelt systemet er. Jeg er sikker på at andre flyselskaper har dette også, men jeg har aldri sett det så lett tilgjengelig. De har også en god FAQ -side.

Fra ditt grunnleggende sete og håndbagasje kan du legge til et utvalg av innsjekkede bagasjemengder, underholdning, et måltid, tepper og sitteplasser derfra. Du kan også legge til ting som reiseforsikring og overføring av flyplass-til-by-buss.

Det er også Optiontown, hvor du kan betale for å være i gang for noen ganske fantastiske oppgraderinger. For et gebyr kan du legge inn trekningen som gir deg sjansen til å “vinne” et flatbed sete.

Ellers kan du betale for å være i trekningen for et ESO – tomt setealternativ. Dette indikerer at du kan få et ekstra sete eller til og med en hel rad for deg selv.

Hvis du ikke vinner, får du pengene tilbake noen dager senere.

Det er viktig at hvis du kommer inn i Optiontown, må du ikke sjekke inn på nettet før oppgraderingene dine er bekreftet uansett. Dette kan påvirke sjansene dine negativt.

Og så langt som oppgradering går, kan du fremdeles betale for flatbed, rolig sone eller varme sete-alternativer ved innsjekking-eller til og med når du går ombord. Jeg mener AirAsias melding her er at det aldri er for sent!

AirAsia setealternativer

Her er en rask oversikt over de forskjellige setene som er tilgjengelige på AirAsia -flyreiser.

Flatbed seter

Da vi fløy til Thailand med AirAsia, hadde vi de nye flatbed -setene de har installert i AirAsia X Longhaul -flyvningene og den nye flyflåten. Disse 12 setene ligner elektronisk til enten en komfortabel lenestol eller helt tilbake til en vinklet flat seng … av denne grunn navnet!

Du kan fikle med kontrollene for å få setet til å passe deg. Du kan justere fotstøttens høyde og lengde, og vinkelen på seteryggen uavhengig, eller du kan bare trykke på de tre forhåndsinnstilte knappene. Det er veldig bra designet.

Setene er også bredere, og det er nok plass til å strekke seg ut, selv om føttene dine er under setet foran når du er ute. Fortsatt indikerer de forseglede enhetene på hvert sete at det ikke spiller noen rolle om personen foran er tilbakelent eller ikke – en evigvarende bekymring for meg når jeg flyr. Jeg hater det når personen foran meg prøver å mate meg nakkestøtten mens jeg koser meg med inflight -måltidet mitt!

Vi sov begge stort sett hele 7-½ times flytur til Kuala Lumpur-Airasias Hub City. Setene er fremdeles seter på slutten av dagen, ikke ekte senger som du ser på tjeneste og først på flyselskaper med full service. Likevel er det første gang jeg har fløyet slik, og jeg må si, det vil være vanskelig å gå tilbake til en REgular sete.

Med flatbedet ditt kommer også en gratis flaske vann, en pute og teppe. Teppet er mye mer som en dyne og er forresten fantastisk. Så mykt og tykt – det var en av de viktigste grunnene til at vi sov så godt.

Du blir også matet. Maten er overraskende god – selv for flymat. De serverer deg en malaysisk rett som en Nasi Dadang og Chicken Curry, Hainan Chicken Rice eller Nasi Lemak. Du velger disse måltidene når du bestiller setet. Hvis du oppgraderer siste øyeblikk, er disse måltidene utsatt for tilgjengelighet.

Med flatbed-setene får du også 40 kg bagasjegodtgjørelse, prioritert sikkerhet, prioritert bagasjekrav og prioritert innsjekking og ombordstigning. Prioritert innsjekking og separat sikkerhetslinje på Sydney var den beste. Jeg hater i kø i de linjene.

Det er imidlertid avgjørende å huske at dette ikke er serviceklasse. Det er ingen tjeneste under flyturen annet enn sprit, måltid, oppgave gratis og søppelvogner som går gjennom resten av flyet. Når du er foran flyet, er det selvfølgelig mye mer sjanse til å fange en ledsagerens øye – og de kommer til deg raskere enn i hovedhytta, men det er det.

For å være oppriktig liker jeg det. Vi har både fløyet serviceklasse før, og hvis du prøver å sove, indikerer den regelmessige maten og drikken (pluss min grådighet ved å si ja til alle tilbud) at jeg sover mye mindre enn jeg forventer å gjøre.

Det er heller ingen skjermer med setene. Hvis du har betalt for underholdning, får du utstedt en iPad hvor du kan glede deg over film og spille spill fra. Igjen, jeg liker dette også. Hvis det er et utvalg av filmer å se på, vil jeg tvinge meg selv til å holde meg våken og glede meg så mye som jeg kan. Dette fjerner all fristelse!

Stille soner

Rett bak flatbed -delen er den stille sonen. Dette området er atskilt fra resten av flyet, og har omgivelsesbelysning og litt mye mer benplass enn de konvensjonelle setene. Den fungerer også en støy- og fottrafikkbuffer til flatbed -delen.

Du kan legge til et stille sone sete for omtrent $ 20 når du bestiller.

Varme seter

Disse setene er i seksjonen for konvensjonelle sete og stille sone, og har ekstra benplass eller er seter av utkjørsler. Du får også prioritert ombordstigning med dem.

Standard seter

Jeg kommer ikke til å lyve for deg, disse setene er ganske stramme. Det er ikke mye plass foran deg, og hvis – som fru Romance var – du er ved siden av en passasjer med et forferdelig tilfelle av ‘Manspread’, må du trekke ut noen trekk for å bli komfortabel.

Hvis du ikke legger til noe annet til din konvensjonelle setebillett, vil jeg anbefale å legge til gledepakken, da det er mindre sjanse for å få god søvn i disse setene. Vi fløy i de konvensjonelle setene på de hjemlige thailandske flyvningene og de korte bena mellom Malaysia og Thailand.

De konvensjonelle setene for disse 1 – 2 timers flyvningene er helt fine.

Forresten, ingen grunn til å bekymre deg for fru R; I den tiden det tok å fly fra Bangkok til Phuket, sorterte hun den manspread personen bra og ordentlig!

Over alt var opplevelsene våre ombord alle de 5 AirAsia -flyvningene positive – selv ned til overraskende glatte landinger pilotene gjorde.

Hvis du søker å spare penger på flyvningene dine, og du kan klare deg uten gratis alkohol, filmer, tepper og barnas pleiepakker du får med fullservice-flyselskaper, kan du ikke virkelig gå forbi AirAsia.

Og med et økende antall destinasjoner de flyr til (rundt 120 byer i 28 land), ser disse menneskene veldig levedyktige ut.

Har du noen gang fløyet AirAsia? Hva synes du om alternativene for flatbed og stille sone? Fortell oss om kommentarene.

Bilder av fru Romance ved hjelp av et OM-D E-M5 Mark II Olympus Camera. Vi reiste som gjester i AirAsia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *