Tofo, Mosambik – Det mest minneverdige dykket ennå

Tofo, Mosambik – Det mest minneverdige dykket ennå

mens han reiste i Tofo, Mosambik, vår nye tyske venn, Henry, kom tilbake fra et dykk og sa at det var fantastisk. Han så noen haier og en betydelig småøyet stikkestråle, den sjeldneste strålen i verden. Da han forklarte dykkestedet, visste jeg at jeg måtte planlegge å dra dagen etter. Han sa at synligheten var god og fiskelivet var rikelig.

Jeg gikk rett til dykkebutikken og bestilte et dykk for morgenen etter. Den ettermiddagen satt fire av oss i baren med et enormt kart og planla timeplanen vår gjennom Mosambik de neste ukene. Natten ble brukt på å nyte øl til lyden av bølger som krasjet på havet mens de pratet med alle våre nye venner. Dette er hva backpacking handler om.

Jeg våknet klokken 07.00 neste morgen og hastet til dykkebutikken for å komme på båten og dra ut for mitt første Mozambican Dive. På den 1 times båtturen ut til dykkestedet identifiserte vi oppover et dusin pukkelhval som hoppet og sprutet i det åpne hav. Turen ut var verdt kostnaden for dykket bare i hvalsafari.

Jeg spøkte med dykkeinstruktørene og sa at hvis vi ser pukkelbacks på dykket, ville jeg kjøpt dem alle øl senere. De lo og forklarte at de har hundrevis av dykk i området og aldri har sett en pukkel på dykking. En havfotograf fulgte med oss ​​for å arkivere dykket, og ønsket å fange den sjeldne småøyde Sting Ray på film.

Med vår nye venn som prøver å kartlegge de neste 3,5 ukene sammen, Mosambik, Mosambik
Prøver å få pontongbåten i vannet for et dykk, Tofo, Mosambik

Laster pontongbåten på baksiden av en lastebil for å flytte til et annet lanseringssted, Tofo, Mosambik
Vi hoppet av båten og gikk ned til korallformasjonen 28 meter under overflaten. Synligheten var sannsynligvis 25 meter, så jeg var fornøyd best borte. I løpet av de første minuttene av dykket ble jeg overrasket over størrelsen på fisken rundt stedet. Alle av dem var større da jeg var vant til og fikk overflod av liv til å virke mye mer uttalt.

Mens jeg svømte rundt og sjekket ut fiskelivet, oppdaget jeg at regulatoren min (pustemekanisme) opptrådte, et potensielt stort problem. En urolig følelse krøp raskt over meg, og av denne grunn holdt jeg meg innenfor armlengden til dykkeinstruktøren hele tiden, muligens lurte hun på hvorfor jeg skreddersyr henne så nær.

Da vi kom over en liten sjøfeste, banket hun på tanken sin for å indikere at hun så noe. Da jeg kom opp bak henne, så jeg en enorm 2 meter bred, litenøyet stikkestråle gli forbi oss, og grasiøst svingte vingene gjennom vannet som en skyhøye ørn. Plutselig hørte jeg en mye mer hektisk “tinging” av henne som rappet på tanken hennes, og jeg tenkte: “Hva kan være bedre enn denne sjeldne, enorme strålen?”

Jeg snudde meg på stedet for å se 3 semitruck-størrelse pukkelhval som svømte gjennom vannet, ikke 15 meter fra oss. Jeg kunne ikke la være å kjefte spenningen min under vann! Vi heiet alle hørbart mens de enorme hvalene sakte slynget seg forbi oss.

Akkurat da hvalene forsvant i skyggene og spenningen avtok, trakk regulatoren min sin siste fungerende inhalasjon og begynte å helle luft kontinuerlig i lungene mine. Jeg var fremdeles i stand til å puste, men det ble utrolig arbeidet. Heldigvis hadde jeg holdt nærheten til dykkemesteren, så jeg svømte direkte til henne og fått oppmerksomheten hennes. Jeg holdt relativt rolig, og visste fra treningen min at jeg er i stand til å takle disse situasjonene. Jeg kommuniserte til henne med universell dykkerhåndspråk at jeg hadde problemer med regulatoren min, og hun hjalp meg med en gang med å bytte til min alternative.

Da jeg forsøkte å inhalere var det ingenting, ingen luft. Dette var da jeg gjorde en feil og brøt en essensiell dykker regel, fikk jeg panikk. Det tok bare 4 eller 5 sekunder for henne å gi meg sin alternative regulator å puste fra, og selv om jeg kunne trekke luft uten problemer, var jeg allerede hyperventilert. Den andre dykkemesteren gjaldt min hjelp, og vi steg opp umiddelbart.

Under oppstigningen kunne jeg ikke ta pusten før vi gjorde et 3 -minutters sikkerhetsstopp 5 MTR fra overflaten. Det var første gang jeg noen gang følte bekymring mens jeg dykket og forhåpentligvis min siste, noe som gjorde dette dykket best, og det verste dykket i livet mitt. Heldigvis skjedde funksjonsfeil etter at vi så hvalene. Hvis jeg hadde gått glipp av den opplevelsen på grunn av utstyrsproblemer, ville jeg vært utrolig skuffet.

Fordi båten gjorde et annet dykk og jeg planla å forlate Tofo, slapp de meg av ved land. Dessverre var det betydelige bølger på land, så de måtte slippe meg ut og jeg måtte svømme inn.Det var litt freaky bobbet rundt 100 meter ut til havet i vann der fantastiske hvite haier ofte streifer rundt, så selv om jeg ikke hadde noen energi, padlet jeg desperat etter land og ble kastet rundt av store bølger hele veien inn.

Da jeg endelig nådde sanden, ble jeg tappet og fortalte Dariece at vi burde bo en annen natt, pluss at jeg måtte kjøpe Dive Masters -ølet for å få øye på hvaler og redde livet mitt. Men mye viktigere var at jeg måtte kjøpe videoen fra Ocean Photographer for bevis på at jeg dykk med pukkelbacks!

Vi sjekket tilbake til vår strandbungalow og la en plan om å forlate Tofo og møte opp med Henry og Alice i Vilankulo dagen etter.

Vakker Tofo Beach, Mosambik

En spektakulær solnedgang over tofo -stranden, Mosambik
Lokal Mozambican Woman, Tofo

Liker du dette innlegget? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -tilknyttet og også et tilknyttet selskap for noen andre forhandlere. Dette innebærer at vi tjener provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår og kjøper fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *