7 Reiseshow til Binge-Watch på Netflix

7 Reiseshow til Binge-Watch på Netflix

Jeg skriver dette mens jeg sitter på en sofa foran den knapt brukte TV-en. Det har gått over en måned siden jeg kom fra min siste tur. På grunn av Covid-19-trusselen, avlyste jeg mine kommende reiser og selvpålagte sosiale distansering. Og nå er Metro Manila under karantene i samfunnet, og lenker meg ytterligere til denne overraskende komfortable sofaen.

Jeg kan ikke huske sist jeg har bodd hjemme i så lenge. Heldigvis tillater min stedsuavhengige jobb meg å jobbe hjemmefra. Men de siste ukene, selv om jeg velger å holde meg innenfor de fire veggene i leiligheten min, får jeg fremdeles utforske verden og leve vicariously gjennom showene jeg har sett på Netflix.

Her er noen reiselaterte funksjoner du kanskje vil sjekke ut på streamingplattformen. Merk imidlertid at jeg bare inkluderer titler som er tilgjengelige på Netflix Filippinene.

Hva er dekket i denne guiden?

1. Mørk turist
2. Jack Whitehall: Reiser med min far
3. Tales by Light
4. Conan uten grenser
5. Gatemat
6. Restauranter på kanten
7. vår planet
Flere tips på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

1. Mørk turist

Dark Tourist er en dokumentarserie med åtte episoder som tar deg til de stedene som vanlige reisende ikke en gang ville tørre å vurdere for sin reiserute. New Zealand -journalisten David Farrier fokuserer på “mørk turisme” eller reiser til attraksjoner som er knyttet til død, tragedie eller til og med det overnaturlige.

I pilotepisoden flyr han til Medellín, Colombia, for å møte Pablo Escobars tidligere hitmann og se narkotikaherens innvirkning i områdets turisme. Deretter fortsetter han til Mexico City, hvor han er vitne til en eksorsisme. I episode 7 utforsker han opprinnelsen til Voodoo i Afrika.

Men den mest nervepirrende episoden for meg er når han reiser til Japan for å besøke Tomioka, en by som er hardt rammet av Fukushima-atomkatastrofen, før han tok seg til Aokigihara Forest, et beryktet selvmordssted i skyggen av Mt. Fuji. Dette er steder jeg aldri ville sette foten på, så det var interessant å se noen andre gjøre det, for å si det mildt.

2. Jack Whitehall: Reiser med min far

I denne docu -serien i biltur drar den britiske komikeren Jack Whitehall på en tur med sin far Michael rundt i Thailand, Kambodsja og Vietnam i et forsøk på å koble til igjen og tilbringe litt kvalitetstid sammen, noe de ikke har gjort på mange år. Det som skjer er en morsom reise som ikke bare inneholder fascinerende flekker, men som også bryter ned generasjonsskillet mellom faren og sønnen.

Serien kom tilbake for sin andre sesong, denne gangen med Duo Road-Tripping over Europa, og stoppet i Tyskland, Ungarn, Romania, Ukraina og slutter i Tyrkia.

3. Tales by Light

“Kunsten å se er en så ekstraordinær sans, og fotografering er en så ekstraordinær kunst. Som fotograf ser du disse øyeblikkene som bare du ser, og du vil bare dele dem og si “dette er verden vi lever i”. – Angela Scott

Hvis du er en ambisiøs fotograf som leter etter en stor dose inspirasjon, kan du få den fjernkontrollen og spille historier av lys, en fantastisk australsk dokumentarserie. Et samarbeidsprosjekt mellom National Geographic og Canon, det sporer profesjonelle fotografer når de prøver å fange utrolige øyeblikk som forteller kraftige historier.

Alle tre sesongene er nå tilgjengelige på Netflix, med de første som har seks episoder og resten med tre hver.

4. Conan uten grenser

En spin-off av TBS-talkshowet, Conan Without Borders, tar den stadig energiske Conan O’Brien rundt i verden. Men i motsetning til de fleste senkveldsshow hvor verten tar CenterStage, skifter søkelyset til stedet når Conan prøver å få kontakt med lokalbefolkningen og få en bedre forståelse av kulturen. Likevel, i motsetning til de fleste reiseshow -verter, er han ikke redd for å diskutere ubehagelige temaer. Det er en stor sammensmelting av informasjon og underholdning, styrt av en usannsynlig reisende med en sans for humor.

5. Gatemat

Du finner sjelen til ethvert reisemål i gatene, der lokalbefolkningen går rundt hverdagen. Og det er i maten der du ser den største delen av den. Gatemat gjenspeiler ikke bare den kulinariske tradisjonen til stedet, men også de sosiale forholdene. Det er grunnen til at vi alltid søker etter gatemat og lokale markeder når vi reiser.

Denne Netflix -dokumentaren viser ikke bare land med et sterkt kjøkken, men også suksesshistoriene til mennesker hvis lidenskap påvirket det lokale spisestandskapet. De kjente landene er Thailand, Japan, India, Indonesia, Taiwan, Sør -Korea, Vietnam, Singapore og Filippinene.

6. restaurants on the Edge

Another food-centered title on Netflix is restaurants on the Edge. While it follows the reality-show format of other restaurant makeover series out there, what sets it apart is a strong focus on the location.

In this series, chef Dennis Prescott, restaurateur Nick Liberato and designer Karin Bohn travel to spectacular corners of the world to renovate a restaurmaur med fantastiske synspunkter, men sliter virksomhet. De gir nettstedet en updo, forbedrer menyen og hjelper eierne med å lansere stedet. Når de gjør det, graver de seg inn i byens kulinariske arv og kultur for å inspirere arbeidet sitt.

Det er ikke mye drama eller intriger her. Det er ingen frustrerte Gordon Ramsay som ropende på noen. Men det er et flott kjøretøy å lære mer om maten til destinasjonene de har. Og for det alene er det verdt en strøm.

7. vår planet

OK, dette er mer som en naturdokumentar enn en reisedokumentar, men naturen er en stor del av reise og turisme. Denne åtte delte serien fortalt av David Attenborough, og har mangfoldet av liv på jorden og takler bevaring og virkningen mennesker gjør på miljøet. Hver episode inneholder en type habitat og de mange fascinerende livsformer som kaller det hjem.

Rotten Tomatoes ‘kritiske konsensus uttaler, “En overflod av visuelt undring og miljøforkjemper, og planetens fantastiske kinematografi utforsker mer av denne vakre, blå marmoren mens han presenterer en presserende oppfordring til handling til innbyggerne.”

Med flere ord av Asta Alvarez

2020 • 3 • 15

Flere tips på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Bli inspirert: 6 fantastiske destinasjoner i nærheten av Washington, DC (video)

Bli inspirert: 100 km tur rundt Tokyo, Japan (video)

Bli inspirert: Utforske Chile (video)

15 YouTube -kanaler å abonnere på for reiseinspirasjon

10 filippinske reiseblogger du bør lese og følge

Hvordan starte en karriere som reiseblogger

Hvordan reiser hjalp meg å slutte å røyke

Topp 15 beste og verste reisemomenter i 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *