Climbing Ruins & Shaman Ceremonies | En dag i Riviera Maya

Climbing Ruins & Shaman Ceremonies | En dag i Riviera Maya

så langt på presseturen vår med Riviera Maya Tourism, hadde vi opplevd en god huleutforskning samt sett på en autentisk Maya -teaterforestilling. Dette var to utflukter som absolutt ville være vanskelig å slå i løpet av de neste dagene våre i området!

Vi våknet fra vår komfortable seng på Hacienda Tres Rios, tok en kaffe til å gå så vel som ble valgt opp av en sjåfør fra Alltournative, en kulturinnstilt turoperatør med base i Playa del Carmen. Etter å ha lest om det bærekraftige, miljøbevisste arbeidet som Alltournative har gjort, var vi ekstremt begeistret for å bruke dagen på å oppdage om Maya-kultur og historie.

Vil du forlate denne sengen?!
Laguna Chabela

Vi laget metoden vår til Laguna Chabela, en liten landsby som er satt i jungelen som er hus til bare en håndfull Maya -familier. Vi var litt overrasket over at vi ikke gikk til ruinene av Coba først, da det var færre folkemengder, men denne dagen var planen allerede satt.

På metoden stoppet sjåføren og valgte vår vennlige så vel som informative guide som tok oss inn i landsbyen der vi tilfredsstilte Cahum -familien. Cahum-ene har bodd på dette landet i generasjoner, så vel som de er helt selvopprettholdende. De samler avlinger, vever hengekøyer så vel som gårds kalkuner. Før turister begynte å komme hit, ville ikke en av husholdningene hatt tilstrekkelige penger til å sende barna sine til skolen. Imidlertid er disse husholdningene takket være innsatsen fra Alltournative, og er i stand til å betale for utdanning så vel som online ganske komfortabelt, til tross for mangelen på strøm!

Hengekøyevevingen var virkelig interessant
I løpet av vår tid på Laguna Chabela var vi i stand til å se et konvensjonelt maya -ritual der vi ble velsignet av en sjaman samt gitt samtykke til å gå til dette fortryllede stedet. Guiden vår viste oss rundt i landsbyen, så vel som forklarte hva som helst fra plantene så vel som dyr til hverdagens gang på familien. Vi gikk inn i et av husholdningene, så vel som sett på da et av søsknene behandlet en hengekøye.

Ber gudene om å gi oss samtykke til å gå inn i landsbyen så vel som hellig cenote

Landsbyen får navnet sitt fra en nydelig lagune i sentrum. Den tykke jungelen var kjempebra i morgensolen, så vel som landsbyens Cenote så ekstremt innbydende ut, selv om det var litt kaldt for en svømmetur!

Totalt sett tilbrakte vi omtrent 2 timer i landsbyen, så vel som vi oppdaget det ekstremt informativt og interessant. Husholdningen var vennlig så godt som vi følte oss beæret over å bli aktivert i hjemmene sine. Deler av turen med landsbyen følte seg litt “satt på” for turister, men generell hadde vi en flott opplevelse.

Etter Laguna Chabela dro vi til en regional restaurant til lunsj som virkelig var et høydepunkt på turen! Vi festet på velsmakende tamales, fjørfestuing, ferske tortillaer samt krydret ris. Vi vasket alt ned med en velsmakende fantastisk hibiskusjuice, så snart vi var på metoden vår til Coba.

Coba Ruins:

Da vi nådde den gamle Maya -landsbyen Coba, så hadde resten av turistene på Yucatan -halvøya. Parkeringsplassen så vel som gaten utenfor var pakket, så vel som solen strålte på oss i full styrke. Til og med meksikanerne svettet!

Vi var så begeistret for å gå til disse ruinene at ingen mengder varm kan ødelegge humøret vårt. Vi avledet bort fra folkemengdene så vel som de enorme gruppene så vel som selv om vi var forventet å være på turné, valgte vi å sjekke ut Coba uavhengig.

Stilen til dette oppgjøret er forskjellig fra andre Maya -byer. Det er et nettverk av veier som fører ut fra primærbyen i tillegg til å koble seg sammen med nærbyer i Maya. Sånn som en gammel motorvei! Vi var i stand til å gå nedover disse veiene mens vi nøt den avkjølende skyggen fra de ruvende trærne.

Vi var takknemlige for den skyggelagte Maya -motorveien
Selv om det var mange fremragende strukturer på Coba, var Nohoch Mul, den mest forbløffende. Ikke bare er det den høyeste pyramiden på Yucatan -halvøya, men det er den nest høyeste i Maya -verdenen. Foreløpig er turister fremdeles i stand til å klatre på de 130 ulik trinnene til toppen for vakker utsikt over byen. Det var litt av en tur like mye som toppen, men det var vel verdt innsatsen!

Utsikt fra toppen av Nohoch Mul

Coba er et must-see-nettsted for alle som angår Yucatan-halvøya! Akkurat her er noen forslag som kan hjelpe deg på turen til denne interessante ruinen.

Raske tips:

Du kan bestille en tur med virksomhet som Alltournative, eller reise her separat med regional buss fra alle typer av de nærbyene (3 timer fra Cancun, 2 timer fra PlayaDel Carmen samt 1 time. fra Tulum).

Inngangskostnaden til COBA er $ 10USD.

Siden nettstedet er så spredt, tilbys sykler for utleie for 40 pesos (ca. $ 3,50) hver, eller du kan ansette en syklus taxi med en sjåfør for å skyte deg rundt i 120 pesos/time (ca. $ 10). Syklus taxi kan ta med 2 personer).

Sørg for å bruke flotte sko hvis du planlegger å klatre opp den primære pyramiden.

Selv om flertallet av nettstedet er i skyggen, kan du bringe gode tilbud med vann! Fuktigheten er høy her, så vel som når du er inne i inngangen, er det eneste stedsvannet som tilbys, der du leier syklene.

Siste tanker

Alt i alt hadde vi en fantastisk dag med Alltournative så godt som vi foreslår å bruke dem til et kulturbevisst alternativ til andre lignende turoperatører. Det som virkelig skiller dem ut er metoden de gir tilbake til nabolaget med en så konstruktiv utnyttelse av det allerede blomstrende turistmarkedet i Yucatan.

Skulle vi ta turen igjen, vil vi be om at timeplanen blir omgjort, så den ikke er så varm på ruinene. Vi oppdaget senere at dette er en forespørsel som Alltournative er glade for å imøtekomme. Uansett hvordan du kommer dit, foreslår vi ekstremt å gå til Coba -ruiner på Yucatan -halvøya.

Liker det? Pin det! ?

Har du sett noen form for Maya -ruiner? I så fall var du i stand til å klatre så mye som toppen?

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -partner i tillegg til at en tilknytning til noen andre forhandlere på samme måte. Dette innebærer at vi lager provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår i tillegg til å kjøpe fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *