En bisarr islandsk smaksmeny

En bisarr islandsk smaksmeny

eventyrlystne Kate består av tilknyttede lenker. Hvis du kjøper med disse koblingene, vil jeg gjøre en kompensasjon uten ekstra kostnad for deg. Takk!

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

Island er viden kjent for å ha noen få av de merkeligste matvarene i verden. Jeg mener, dette er et land der den råtne haien begravet i bakken er en spesialitet! Gordon Ramsay kunne ikke holde det nede!

Mens jeg ikke gikk heller så langt på turen, ønsket jeg å prøve en rekke normale islandske matvarer. Amanda fra en farlig tjeneste komponert om hennes eventyr med standard islandsk mat samt nevnte Tapas Barinn, en Tapas -restaurant i Reykjavik som oppstår for å fungere en islandsk smaksmeny.

Så snart jeg sjekket ut innlegget hennes, forsto jeg at jeg måtte prøve denne menyen for meg selv!

Her er hva jeg har:

Aperitif: Brennivin

Ned i luka! Brennivin, en islandsk likør, smaker litt som Sambuca, hvis du eliminerte noen få av smaken i tillegg til å gjøre det mye mer potent og skarp. Bland i hovedsak sambuca så vel som rimelige vodka så vel som du får noe som Brennivin.

Kurs en: røkt puffin

Nå er dette det tvilsomme kurset. Hvordan kan noen enkelt spise en så sjarmerende fugl? (Min partner gir meg fortsatt dritt for det.)

Så nøyaktig hvordan smakte det? Som en salt, kjøttfull fisk – som røkt laks hvis den hadde strukturen av biffspisser. Den ble servert med blåbærsaus, så vel som at jeg fremdeles ikke er sikker på hvordan jeg har det med det. Servitøren min, Hilde, fortalte meg at folk enten liker det eller ikke liker den, men jeg kan ærlig talt ikke utgjøre tankene mine om nøyaktig hvordan jeg følte det.

Det de ikke forteller deg, er at du går hus så vel som alle utstoppede lundefugler i gavebutikkene stirrer på deg.

Kurs to: Monkfish med pannestekte hummerhaler

Denne fisken var øm så vel som smøraktig, så vel som den ekstremt fineste delen av den var den sprø løken! De la til en god del stor struktur i tillegg til å krydder til fisken.

De pan-stekte hummerhalene var lite så vel som litt på den vanskelige siden. Potetmos, fulle av gode tilbud med persille, var deilige.

Kurs tre: bakte hummerhaler

Wow. Hvilken type smaksmeny gir deg tre hummerhaler for et kurs?! Veldig hyggelig, Tapas Barinn. Å være den typen kvinne som villig kjører 90 minutter så mye som Maine for å spise en smørdrenert hummerrulle (men hovedsakelig den hummerfylte sjømat chowda), er jeg alvorlig når det gjelder dette spesifikke krepsdyret.

Disse hummerhalene kan virkelig ikke sammenligne med Maine hummerhaler i størrelse eller smak. Men disse islandske hummerhalene er fabelaktig deilige, ømme, smørete så vel som garlicky.

Kurs fire: røkt ørret med stekt rød pepper salsa samt østragon saus

Dette var et flott program – men ørret trenger virkelig begge sauser for å gjøre inntrykk. Det er et flott overgangs (og mye mer normalt) program mellom to av de ekstreme alternativene.

Kurs fem: Minnehval

Herregud, jeg spiste hval. Jeg spiste det så raskt at jeg klarte ikke å huske å ta et bilde. Frykt ikke – Mekehval blir oppdrettet bærekraftig på Island. Det er ikke som om du chomping på en truet art.

Hval smaker som biff – litt tøffere enn rutinemessig biff, men med et mykt senter så vel som en flott smak som jeg virkelig likte. Mens jeg likte den fantastiske potet/ingefæren smørete mos på siden, trodde jeg at det var litt av en merkelig sammenkobling – ingefær så vel som tang er mye mer egnet for sjømatretter, så vel som om hvaler på nettet i havet, de Smak mye mer som storfekjøtt enn fisk.

Kurs seks: Lamb Mint Kabob

På dette tidspunktet var jeg absolutt fylt fra de fem foregående kursene, men jeg forsto at jeg måtte fortsette. Denne Minty Lamb Kabob ble servert på en bunke med tomater så vel som løk, ikke ulikt hva du ville oppdage i Fajitas.

Jeg oppdaget ikke islandsk lam å være så forskjellig fra lammet jeg har hatt før, bare litt tøffere. En ekstremt flott rett.

Kurs syv: hvit sjokolade skyr mousse med entusiasme frukt coulis

For en velsmakende dessert! Jeg ønsker bare at jeg hadde plass til å overflate det hele. Skyr er en tykk islandsk yoghurt, så vel som i dette tilfellet, den ble brukt til å lage en kake med en graham cracker-lignende skorpe. Den terte entusiasmen fruktsausen var helt best så vel som den beste motstykket til den forsiktig smaksatte moussen.

Jeg spiste Skyr i så mange utvikler på Island. Jeg hadde det i en parfait med bær så vel som hvit sjokolade på vaskerikafeen. Jeg spiste den til frokost på en morgenkafé til. Det ble til og med brukt i stedet for mascarpone i Tiramisu på Kex Hostel!

Avgjørelsen om islandsk mat

Islandere, akkurat som alle andre i verden, bryr seg om maten deres, i tillegg til å vise den frem til besøkende med oppfinnsomme kreasjoner. Det kan ha avledet litt på den fiskete så vel som harde siden for min personlige smak, men det var ikke så bisarr som jeg fryktet. (Tnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *