Er sigarform og kan du røyke den?

Er sigarform og kan du røyke den?

Å vite om du har en muggig sigar eller om det bare er så viktig. Hvis du oppdager litt mugg på sigaren din, er det ikke sikkert at alle går tapt. Her er noen tips om hva du skal gjøre hvis du synes sigaren din er mugg.

Da jeg satt i baren nærmest porten min ved Stansted Airport og øyet opp mitt siste pliktfrie kjøp, ble jeg fylt med en følelse av skremmelse.

Det er ikke en følelse jeg er vant til når det kommer til en ny sigar-jeg er vanligvis ganske spent, men fyren i butikken ville ikke åpne trepakken til Partagas D5s jeg hadde valgt.

Jeg bestemte meg for å gi avkall på mine egne råd om alltid å sjekke sigarene dine før du kjøper. Humidoren der var ren og var på riktig temperatur og fuktighet.

Jeg bryter tetningen og drar det første røret ut. Det er hvite flekker over hele sigaren. Bugger. Jeg sjekker de to andre. De er de samme. Bugger Bugger.

Jeg kobler til halmen at det bare blomstrer.

Jeg tar tak i telefonen min og søker febrilsk etter bilder av sigarform vs sigarblomst med alt krysset. Det er et lysbildefremvisning av skrekk av sigarer som er så dekket av lodne form, de ser mer ut som ost enn tobakk.

Imidlertid ser de med Bloom mer ut som min. Jeg begynner å puste et lettelsens sukk.

Men så leste jeg noen få artikler om forskjellen mellom mugg og blomst.

Er sigarform og kan du røyke den?

Sigarform vs sigarblomst

Sigarblomst er den naturlige aldringsprosessen med sigarer der oljer fra den fermenterte tobakken kommer til overflaten og krystalliseres. Dette er et fantastisk tegn på at sigaren din modnes perfekt.

Mold er dårlig. Det er bare ille.

Det er mange forskjellige typer mugg-fra fullblåst fuzzy grønn, blå eller til og med gule sporer til hvite avsetninger som ligner mye på blomstring.

Måten å fortelle forskjellen på er når du tørker av sigaren med fingeren. Hvis det er permanente flekker på innpakningen, har du form. Hvis det lett kommer av uten å være igjen, er det fantastisk blomst.

De hvite merkene på sigarene mine blir satt. Jeg er rasende. Og etter en alder av disse sigarene, har de ikke vært lenge nok til å skape blomstring uansett.

Hva du skal gjøre hvis sigaren din er muggen

Først av alt, isolere sigaren din. Ikke legg det med noen av de andre sigarene dine og hold den borte fra humidoren. Når sigarboksen din har moldsporer i treverket, vil du aldri bli kvitt dem, og alt du legger der inne vil bli moldy. Det er veldig vanskelig å få mugg ut av en humidor.

Mugg vil til slutt ødelegge en sigar og gjøre den usmokbar.

Mugg oppstår når en sigar blir for fuktig og varm, og blir deretter utsatt for muggsporer.

Det er artikler rundt hvordan du kan bli kvitt mugg fra sigarer. Jeg vet ikke om disse metodene fungerer; Jeg har ikke prøvd dem.

Kan du fortsatt røyke en mugg sigar?

Jeg tror det avhenger av typen form på sigaren din. Hvis du har full blåst sopp som vokser ut av det, ville jeg sannsynligvis kastet den bort. Eller enda bedre, hvis det er et nytt kjøp, ta det tilbake til butikken du har det fra og krever refusjon. Butikken trenger også å vite at den sannsynligvis har en formangrep.

Hvis du bestemmer deg for å beholde sigaren, må du sjekke foten. Hvis det er tegn på mugg der, er det sannsynligvis gjennom sigaren din i fyllstoffet og bindemidlet. Dette er sannsynligvis litt for mye form. Sjekk også hetten – det er der munnen din kommer til å være. bare nevner det’.

Hvis formen er liten, ikke lodne og bare er på innpakningen, vil jeg sannsynligvis gi den en gang og prøve å røyke den. Varmen vil drepe de fleste former.

Hva gjorde jeg med sigarene mine?

Jeg bestemte meg for å ta en gamble med mine mugne sigarer. Formen var ikke på foten, så den hadde ikke kommet til fyllstoffet eller bindemidlet. Pluss at det var hvitt, ikke noen av de funky fargene jeg hadde sett på nettet.

Jeg holdt også av å røyke dem i en uke for å se om formen hadde vokst eller utviklet seg; Det hadde ikke beveget seg, og det var ingen nye hvite flekker. Formen kunne ha vært død eller sovende.

Da jeg røykte dem, merket jeg ingen forskjell i smak med sigarene mine. Den eneste forskjellen jeg la merke til fra andre Partagas D5s jeg har hatt, var ujevn forbrenning. Jeg måtte fortsette å korrigere vinkelen og brenne av forskjøvet, uopplyst innpakning.

Og sigarens forbrenningsatferd var rart; Jeg måtte fortsette å gjenopprette det. Dette kunne ha vært et tegn på at sigaren fremdeles var litt fuktig, eller kanskje det ble påvirket av formen.

Imidlertid var trekningen perfekt, og alle tre ga morsomme røyker.

Hvis du likte denne artikkelen, vil du også elske disse:

9 tips om hvordan du velger en sigar

Sigaranmeldelse – Partagas P2

Hvordan sette fuktigheten i sigarhumidoren din

Har du noen gang hatt en mugg sigar? Hva gjorde du? Har du noen råd om mugne sigarer? Fortell oss i kommentarene!

Forresten, hvis du snakker om en ‘moldy’ sigar eller en ‘moldy’ sigar, er det den samme tingen. Jeg staver det bare med en ‘u’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *