Seaplanes, Silvester’s og en South Sydney Supper

Seaplanes, Silvester’s og en South Sydney Supper

denne uken har vært en av favorittene mine så langt i år tror jeg. ved at det har vært veldig mat tungt!

Og den ‘tunge’ delen er absolutt en referanse til meg. Ting her blir litt ut av kontroll. Men med ankelens leddbånd fremdeles i dårlig form, er det ikke mye jeg kan gjøre, men bare spiser gjennom smertene!

Men med ting som en eksklusiv invitasjon til en topp hotellrestaurant i Sydney til middag, en privat kveldsmat i en gjenoppfunnet klubb og sjansen til å gå i et sjøfly, vil ankelen min bare måtte takle det.

Vi håper du liker denne ukentlige utgaven.

Skål – Jim & Christina xx

Og som om det ikke var nok mat på agendaen, denne uken, har Christina bestemt seg for å lage gnocchi!

Faren hennes som er heralding fra Nord -Italia betyr at Gnocchi er en del av Christinas arv, men dette er første gang hun lager det på lenge – og første gang vi har gjort det sammen.

Utrolig nok har hun trukket ut minner fra år tilbake og har gjort en utrolig jobb.

Christinas familieoppskrift var litt annerledes enn denne klassiske gnocchi -stilen. I det nordøstlige Italia og Slovenia er Gnocchi ofte mye større, fylt med en liten innfødt plomme og dekket av en søt, men smelt, kantkrumpkanalsirup.

Det er en formidabel rett og helt deilig, men mye vanskeligere å lage. Og til tross for sukkerholdig saus og plomme, serveres dette fremdeles som hovedrett!

Vi har valgt det enklere alternativet denne gangen – Gnocchi i en SUGO med et snev av alderen Gouda revet på toppen. Men kanskje neste gang vi skal gå for plomme -stilen!

Jeg tror vi også vil dele oppskriften vår på Gnocchi Al Pomodoro snart også, så se på denne plassen. Jeg har et enkelt triks som gjør tomatsausen din til det smakfulle du noen gang har hatt. Love.

I kveld er vi i Marriott Sydney Harbor i byen for å feire menyen til den prisbelønte restauranten Silvester’s.

Det er noen år siden vi var her – for lanseringen av Silvesters faktisk, og dens bar du flaske mann. Så det er flott å se på den utmerkede maten her.

Ting begynner med noen imponerende hors d’oeuves. Disse nøkkelkrabbepakkene pakket inn i øm avokado på en knasende popadom er fantastiske. Det er som å spise den virkelige versjonen av hva en rulle i California ville være.

Ledende kjøkkenet her på Silvester’s er Rafael Szurek-en kokk fra Michelin-Star som har jobbet under noen av de mest spurte navnene i bransjen, inkludert kokken Paul Bocuse-‘Pave of French Cuisine’.

Når vi sitter komfortabelt, kommer hovedrettene ut, og starter med disse fantastiske Skull Island -rekene kull grillet og kledd med XO -saus og fingerkalk.

Kokken Rafaels fokus er selvfølgelig på de utrolige smakene og umamien du finner i fransk matlaging, men også i bærekraft og lokale råvarer. Han har laget denne menyen med innfødte komponenter og til og med urter dyrket i den vertikale hagen her i restauranten.

Et annet verk med spiselig kunst til å begynne med er denne vanella burrata som kikker ut under et savoy kålblad. Spiser med øynene hele veien … vel, til du kutter burrataen!

Kokken Rafael har også laget favorittretten min: sakte tilberedt grillet blekksprut.

Hovednettet er like imponerende som hovedrettene. Denne Wagyu -biffretten er suveren. To forskjellige kutt tilberedte to forskjellige måter-en kull grillet 6+ striploin og en fall-apart langsomt tilberedt 9+ oksekinn. Herlig.

Og som om vi ikke har hatt nok (ikke mulig), har vi også servert hjemmelaget Pumkin Gnocchi belagt med Warrigal Greens og en dukkha laget med innfødte Aussie-krydder.

Dette er kokken Rafaels nåværende favoritt og en ny rett til kjøkkenet. Å gjemme seg under et rede av sprø potetnudler er et stykke delikat, men fast isbre 51 tannfisk.

Det serveres med forkullet agurk og en elegant kompleks bisque.

Et mangfold av desserter følger, hver så pen som den neste. Dette er for eksempel Black Forest Chocolate Ganache -kaken med kirsebærsorbet, melkeskum og frysetørket frukt.

Men stykket motstand er her. Kokken Rafael har satt sammen en av de mest kompliserte dessertene vi har sett. Flere lag fyller disse iskalde pottene for å lage en blodoransje tofu pana cotta og på toppen: væske-nitrogen frossen og håndskrudd koriander.

Forsikre deg om at du sjekker ut Silvesters neste gang du leter etter et sted eventyrlig å spise i Sydney. Og selvfølgelig er Marriott Sydney Harbor på et av de beste stedene hvis du besøker.

Vi forlater Marriott -følelsen – som du forventer – veldig full, og bare gjør det hjem i tid før dette skjer!

En av de (i ikke de) mest utrolige stormene vi noensinne har sett. Og vi har blitt truffet av lynet.

Himmelen er opplyst som dagslys. Det er en uendelig rullende bom av torden. For en måte å punktere kvelden på. Hvis du vil se mer av denne stormen, kan du sjekke Instagram -innlegget vårt her.

Denne kvelden har vi kommet oss sørover for en forandring. Vi er i Kogarah som besøker denne sørlige forstadens RSL -klubb, som har sett mange endringer forbedre i nyere tid.

Mye mindre som klubbene vi er vant til å se, Kogarah -klubbhuset har en koselig, men stilig følelse av det. Pokies er godt skjult, personalet er ypperlig vennlige og profesjonelle, og lukten av mat som kommer fra de to restaurantene gjør magen vår gurgle som glade katter.

Christina og jeg tar plass i klubbhusbaren og for en rolig drink før middag. Vi er overrasket over hvor godt lager baren er med mange valg og et stort utvalg av Aussie-drinker.

De har til og med Matsos ingefærøl på trykk her, noe som er overraskende i seg selv. Men det er prisen som får oss. Det er billigere her enn det er på selve Matsos bryggeri i Broome!

Jeg nevnte to restauranter her på Kogarah -klubbhuset, men selvfølgelig spiser vi bare på en i kveld. Vi er ikke så grådige.

Men vi er grådige nok til at vi vil prøve litt av alt!

Siden vi ikke spiser på Pearl, klubbens kinesiske bankett- og Yum Cha -restaurant, og Fomo er ekte, bestiller vi en sleiy tallerken med Peking Duck Spring Rolls fra Bar Snacks -menyen.

Faktisk, hvis du ikke er sikker på hvilken type mat du vil ha av de to restaurantene, gjør klubbbaren en god blanding av de to og er god verdi å starte opp.

Men dette er middagsplassen vår for kvelden: Blake Street Kitchen.

Med sitt utvalg av komfortable sitteplasser, mye plass og lys, er Blake Street Kitchen det perfekte midt i uken eller et flott innhentingssted for venner. Den har en kafé for dag-for-natt-følelse, noe som ikke bare gjenspeiles i matmenyene, men også i kaffemulighetene.

Til middag her kan du imidlertid forvente pubklassikere som er forhøyet med tillegg av noen velsmakende forbedringer.

Christinas (overraskende stort) T -bein, som er perfekt tilberedt forresten – i stedet for å komme med mos eller chips og saus er belagt med nye poteter, brokkolini og en rik rødvinglasur.

Disse små berøringene gir retten ikke bare det lille ekstra uventede løftet, men også så mye smakligere.

Jeg har bestilt den sørlige stekte kyllingburgeren, og dette monsteret beseirer meg nesten. Det er enormt – men jeg angrer fortsatt ikke på vårrullene tidligere.

Kyllingen er mør og dekselet er godt krydret. Alle smakene fungerer godt sammen, og pommes frites er også utmerkede. Burgeren har også en knasende slaw med seg og mange pickles.

Jeg håpet at picklene skulle kutte gjennom rikdommen i denne fyllingsretten, men de er ikke helt skarpe nok. Men det er den eneste kritikken jeg virkelig kan tenke på.

Jeg ser på dessertmenyen nervøst, og bekymrer meg for at magen min vil omslutte bordet og begynne å spise folk som klatringen. Jeg ber forsiktig om en varm sjokolade.

Christina bestiller en veldig praktisk affogato – og gjør den da ‘frekk’ med et skudd av Frangelico! Det er M’Girl.

Både den varme sjokoladen og Affogato er oppnådd og vakkert presentert, som igjen hevder dette arenaen som et flott også på dagtid.

Kaffen baristaen bruker er fra eiendommen, og biscotti de serverer er også den virkelige tingen.

Blake Street Kitchen er full av elegante små detaljer du aldri hadde sett i en klubb for noen år siden. Kunst på veggene, planter i esker og et rom som helt klart har hatt et moderne designteamarbeid med det.

Disse detaljene gjør Kogarah -klubbhuset til et sted som folk ønsker å komme til. Mens vi spiser middag, har det nesten fulle huset en virkelig blanding av mennesker. Fra familier ut til middag til par som oss som har et romantisk måltid. Det er også en gruppe på fire unge kvinner som kommer sammen for noen få drinker og en latter.

Det er flott å se klubben få bruken den var designet for. Og verdien du får for pengene dine er enda mer imponerende.

Vi er glade for å se at ikke alt har endret seg her. Museet ved siden av baren er en hjemsøkende, men likevel fascinerende påminnelse om konfliktene som inspirerte disse klubbene i utgangspunktet.

Samlingen av krigsminner og sånt – fra både allierte og aksestyrker – her er imponerende og verdt å stoppe for å se på.

Kogarah Clubhouse har en flott beliggenhet med rikelig med gateparkering (gratis etter 18:00) og til og med i nærheten av en jernbanestasjon. Forsikre deg om at du går av på Carlton, ikke Kogarah. Spar deg selv 10 minutters tur!

I morges er jeg ekstremt spent. Christina og jeg skal på sjøfly.

Jeg har ønsket å gå på en av disse siden jeg var liten. Ideen om å ta av og lande på vannet appellerer virkelig av en eller annen grunn. Så i dag er vi på vei til Sydney Seaplanes for en vakker flytur rundt havnen.

Sjekk ut vår raske video av vår vakre flytur her:

Klikk her for å se videoen på YouTube.

SYDNEY SEAPLANES ligger rett ved siden av en av Sydneys mest anerkjente restauranter, Catalina’s i Rose Bay.

Catalina’s får navn fra denne typen fly forresten. Det var kallenavnet for PBY ‘Flying Boat’ som ble brukt av amerikanerne i andre verdenskrig.

Flyet vårt tar oss ut av havnen øst og deretter sørover over Bondi Beach. Derfra flyr vi tilbake over Watsons Bay og Taronga Zoo til vi er ansikt til ansikt medHarbor Bridge og Sydney Opera House.

Det er bare 15 minutter, men det føles som en time. Så spennende, så interessant og definitivt en av de beste måtene du kan se denne vakre byen.

Du kan bestille opplevelsen din gjennom Viator, og de håndterer alle detaljene som gjør turen enda enklere. De sender deg til og med en billett du kan spare på telefonens lommebok sammen med de andre online boardingkortene dine.

I et samarbeid som knytter øst med vest, jobber Eugine Tan of Aquabumps Fame med Margaret River Winemakers Cape Mentelle for å feire vingårdens 50 -årsjubileum.

Den spesielle pop-up-interaktive ‘Explore Your Horizon’ utstillingen med Aquabumps ‘fantastiske fotografering og Cape Mantelles smakfulle utvalg av viner er på North Bondi Surf Lifesavers Club i Sydney fra 3.-5. april 2020 og er gratis.

Du må imidlertid bestille gratisbillettene dine, ettersom plassen er begrenset. Ikke gå glipp av det.

Fotografering og vin; en kamp laget i himmelen.

Vi håper du har hatt glede av denne ukentlige utgaven.

Skål – Jim & Christina xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *