De beste måtene å utforske skjønnheten i Kroatia

De beste måtene å utforske skjønnheten i Kroatia

Kroatia er et nydelig, trygt og populært reisemål, og uansett om du velger å besøke hennes kystlinje eller kontinentale del, vil du kunne finne noe du liker. I løpet av hele året er det noe for solo reisende, friluftelskere, familier og par. Her er de mest populære måtene å komme seg rundt Kroatia på, slik at du kan organisere deg selv på best mulig måte og se de beste delene av dette vakre landet.

Med fly

Flying er den raskeste måten å gå rundt hele Kroatia. Imidlertid har bare større byer som Zagreb, Split og Dubrovnik regelmessige flyvninger hele året, mens andre er sesongbaserte.

Imidlertid, hvis du vil reise raskt, effektivt og i komfort, den beste måten å komme deg rundt, spesielt i et destinasjon på lang avstand som å besøke Dubrovnik fra Zagreb, er det kanskje ditt raskeste reisealternativ. Husk at du ikke vil se alle de vakre stedene i landet ved å fly, og det er grunnen til at det å reise med bil er en annen veldig populær transport måte.

Med båt

Kroatia har mer enn 1200 øyer og holmer, noe som gjør Kroatia til et absolutt paradis for øyelskere. Den beste og mest populære måten å utforske alle hovedøyene som Hvar, Brac, Vis, Korcula, Lastovo er med båt. Om sommeren er ferger et flott alternativ å reise rundt, men de har en tendens til å være veldig overfylte, så du bør alltid ankomme tidlig, og hvis du ikke kommer til den første, må du vente til en annen. Hvis du reiser med bil rimelige ferger, kan plutselig bli ganske dyrt, så du bør ta det med i betraktningen.

Som en måte å besøke en øy kan du også ta privat yacht charter som er mer luksus, chich og veldig privat type reiser, lar enkeltpersoner se alle de skjulte perlene, spesielt de som bare er tilgjengelige til sjøs. Avstander mellom de fleste øyer, spesielt i den dalmatiske regionen, er ganske korte, så det er enkelt å komme seg rundt. Hver øy har sin egen kulturarv og spesiell sjarm.

Utforske Kroatia av privat yacht.

Med bil

Kjøring er en av de beste måtene å nærme seg å reise til Kroatia. Det er relativt raskt, du har komforten av bilen din, og du kan stoppe uansett hvor du vil. Vær klar for utgifter for gass eller hvis du velger privat biltransport siden det kan være ganske dyrt. Imidlertid, hvis du ikke føler deg komfortabel med å kjøre på kroatiske veier, bør du kanskje vurdere noen andre alternativer for å reise.

Med buss

Når det gjelder offentlig transport og den billigste måten å reise rundt i Kroatia uten for mye tenkning og planlegging på forhånd, kommer det rundt med buss. Busser er veldig hyppige, ganske pålitelige, mange lokale bruker det til transport, så de er ganske rimelige.

Hver by har sin egen hovedbusstasjon som vanligvis ligger i sentrum, så du har ikke vanskelig for å finne den og kjøpe billetter. Den kjøpte billetten inkluderer vanligvis fordelen med å ha 1 bagasje og en håndbagasje. Imidlertid er det også busslinjer som tar en veldig liten avgift for lagring av bagasjen.

Imidlertid er denne måten å reise veldig tidkrevende, for eksempel tar det fem timer minimum å nå splittet fra Zagreb, men hvis du har tid til overs, er dette et flott alternativ for å reise.

Med tog

Å bruke kroatiske jernbaner er kanskje den mest tidkrevende måten å reise på, men det er en spesiell sjarm i å reise via tog i innlandsdeler av landet. Du kan glede deg over turen og utsikten over robuste fjell, vakre landskap og natur. Overnattetogene, i motsetning til busser, har senger slik at du kan få god søvn og våkne på ønsket destinasjon. Du må imidlertid være klar over at ikke alle deler av Kroatia er godt forbundet, men hvis du planlegger å besøke Kroatias hovedbyer, bortsett fra Dubrovnik, er de alle godt forbundet.

I slekt

De beste europeiske vinterveiseturene er så mange grunner til at du bør dra på en vintervei. Fra muligheten til å oppleve kjøring i et skikkelig vinterkonkurranse, til å få gode kjøp og rabatter utenfor sesongen, kan du begynne å stille spørsmål ved hva den beste europeiske vintervei er. Heldigvis går du på vinterveien din …
17. desember 2017 i “Europa”

TOPP 10: Beste nettsteder for biltur på bilen er over oss, og mange bruker reise nettsteder og blogger for å planlegge sommerferien. Mens vi gjør vårt beste for å anbefale et bredt spekter av familievennlige destinasjoner, restauranter, parker, festivaler og overnattingssteder, vet vi at mange andre reise nettsteder streber mot det samme målet. Faktisk vi …
27. mai 2016in “Topp 10”

7 Unike eventyr for familier som besøker San Diegowith høytiden som nærmer seg, det kan være på tide å tenke på vinterferier for familien. For de som ønsker å unnslippe det kalde været, er San Diego et flott alternativ med høydepunkter på midten av 70-tallet om høsten og midten av 60-tallet om vinteren. Denne barnevennlige destinasjonen er også en favoritt …
4. november 2021in “California”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *